Dorian Temming bezorgt kunst aan huis. Foto: Rick Mellink
Dorian Temming bezorgt kunst aan huis. Foto: Rick Mellink Foto:

Art of de box: kunst in een pizzadoos

LICHTENVOORDE - Wat als de pizzakoerier kunst zou bezorgen in plaats van pizza's? Dat dacht beeldend kunstenaar Dorian Temming toen zij op een avond een pizza thuisbezorgd kreeg. Ze richtte een kunst-bezorgservice op, waarin zij hedendaagse kunst bezorgt aan huis… in een pizzadoos! Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli lanceert zij haar 'Art of de box' in de Koppelkerk in Bredevoort middels een expositie; of is het nou een afhaalrestaurant?

De online kunstbezorgservice 'Art of de box' verandert voor één weekend in een pop up 'kunstrestaurant' in Bredevoort. De bovenzaal van de Koppelkerk wordt omgebouwd tot een expositie en afhaalpunt ineen, waar hedendaagse kunst te zien én te koop is. De bezoeker waant zich in een klein kunstrestaurant met een bijzondere menukaart.

Kunstenaars uit Twente en de Achterhoek op het menu


De volgende veertien hedendaagse kunstenaars staan op het menu: Esther te Brake (Lichtenvoorde), Jeroen Diepenmaat (Deventer), Joan Ederveen (Lichtenvoorde), Kira Fröse (Rotterdam), Nancy de Graaf (Apeldoorn), Iris Helene Jansen (Enschede), Jenetta de Konink (Den Bosch), Maria Neumann, (Vragender), Tom Putman (Winterswijk), Heleen Simons (Deventer), Daniëlle Spoelman (Enschede), Sjoerd Tegelears (Nijmegen), Dorian Temming (Lichtenvoorde) en Astrid Vredegoor (Lichtenvoorde).

Een aantal kunstenaars is aanwezig om live werk te maken. Het werk varieert van schilderijen tot tekeningen, van sculpturen tot etsen. Wat alle werken gemeen hebben, is dat het formaat niet groter is dan een pizzadoos. De expositie is te zien op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Beeldend kunstenaar Dorian Temming (1989) wil met haar project 'Art of de box' hedendaagse kunst op een unieke en laagdrempelige manier bij het publiek in de Achterhoek onder de aandacht brengen. Stichting Pak An honoreerde het project met hulp en begeleiding voor de verdere ontwikkelingen.


www.artofdebox.nl/