Cultuurfonds Gelderland deelt uit

7000 euro in gemeente Aalten

REGIO - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 146 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 409.597 toegekend. Met de 146 toekenningen is de helft van het ter beschikking staande budget van € 808.715 voor dit jaar besteed. Alle toegekende bijdragen zijn garanties. De afrekening gebeurt achteraf; het fonds draagt namelijk alleen bij in tekorten.

Het geld is onder meer afkomstig van de BankGiro Lote-rij, Nederlandse Loterij, CultuurFondsen op Naam, donaties en een col-lecte die onder de naam Anjeractie wordt gehou-den.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het zich in voor cultuur en natuur.

In de gemeente Aalten werd in totaal 7.000 euro uitgedeeld. De stichting Beheer Kulturhus Bredevoort kreeg 2.000 euro voor de aankoop van lichtapparatuur. De stichting Koppelkerk in Bredevoort kreeg 3.500 euro voor de manifestatie 25 jaar Bredevoort Boekenstad. De stichting Bredevoort Schittert kreeg 1.000 euro voor een video-art-project. Een muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo kreeg 500 euro voor de organisatie van een concert.

In de gemeente Berkelland werd 3.200 euro toegekend aan Vereniging Fif-teen in Beltrum voor een muziekproductie. Het Vocaal Ensemble Lochem kreeg 1.000 euro voor een herfstconcert in Borculo, met nieuwe en oude muziek.

In de gemeente Oost Gelre werd 500 euro toegewezen aan Ensemble Voval Pierre Villette voor een herfstconcert. De Sociëteit Grolse Wanten kreeg 2.000 euro voor het inrichten van een permanente tentoonstelling over Grolse wanten, De Sociëteit kreeg daarnaast nog eens 2.500 uit een speciaal fonds: het Coulissenfonds.

In de gemeente Winterswijk krijgt stichting Fait Maison uit Utrecht een bedrag van 5.000 euro voor het maken van een documentaire over het Keunenhuis. Muziekvereniging Excelsior kan rekenen op een bedrag van 2.500 euro voor de aanschaf van kleding.

De deadline voor aanvragen voor de aankomende ronde is 2 juli. Aanvragen kunnen worden ingediend voor bijzondere projecten en voor investeringen op het gebied van cultuur en natuur.
Op de website is te vinden hoe een aanvraag doen in zijn werk gaat.


www.cultuurfonds.nl