Wethouders kunnen binnenkort benoemd worden

AALTEN – In de raadsvergadering van 5 juni werden onverwacht Martin Veldhuizen (VVD) en Joop Wikkerink (Progressieve Partij) door een meerderheid van de gemeenteraad aangewezen als formateur. Dit gebeurde nadat het formeren van een college van Burgemeester en Wethouders bestaande uit CDA, Gemeentebelangen en VVD was mislukt. Een week later vertelde Martin Veldhuizen in een volgende raadsvergadering, dat de vorming van een college van CDA, VVD en de Progressieve Partij (PP) bijna rond is.

Bernhard Harfsterkamp

Akkoord over mogelijke portefeuilleverdeling
Uitgangspunt voor het nieuwe college blijft het raadsprogramma, zodat er alleen nog gesproken hoefde te worden over de portefeuilleverdeling en het aantal wethouders. Daarover zijn de partijen het snel eens geworden. Het CDA krijgt de gewenste anderhalve wethouder. De VVD en de PP krijgen elk één wethouder. In het verslag van bevindingen van de beide formateurs , dat Veldhuizen van een korte toelichting voorzag, wordt geschreven dat de "mogelijke kandidaat-wethouders met de mogelijke portefeuilleverdeling" zijn besproken en dat het "haalbaar wordt geacht om een sterk en daadkrachtig college te vormen". De portefeuilleverdeling is op hoofdlijnen besproken. De details worden geregeld, zodra het nieuwe college aan de slag kan. Daarover wordt dan ook overleg met de burgemeester gevoerd.

Waarschijnlijk extra raadsvergadering om wethouders te benoemen
De namen van de kandidaat-wethouders zijn al wel intern bekend, maar op advies van de burgemeester hebben de formateurs de namen nog niet bekend gemaakt. Het wordt niet verwacht, maar de externe screening kan er toe leiden dat een kandidaat alsnog afvalt. Zodra deze screening klaar is kan een extra raadsvergadering vastgesteld worden waarin de wethouders door de raad worden benoemd. Dit kan ook in een van de al vastgestelde raadsvergaderingen. Die van 19 juni komt echter te vroeg en op die van 3 juli zal waarschijnlijk niet gewacht worden. De formateurs schrijven dat ze "gezien de gesprekken en afspraken" er alle vertrouwen in hebben dat de beoogde wethouders "in staat en bereid zijn op een goede wijze uitvoering te geven aan het door allen onderschreven raadsprogramma".


Bijeenkomst borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 25 juni van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.