De werkgroep Bloed, Zweet en Trainers (Gertjan Jansen, Edwin Hiddink, Wendy de Jong en Rinke Ter Haar, vanaf links) bij AZSV op het terras. Foto: PR
De werkgroep Bloed, Zweet en Trainers (Gertjan Jansen, Edwin Hiddink, Wendy de Jong en Rinke Ter Haar, vanaf links) bij AZSV op het terras. Foto: PR Foto:

AZSV houdt clinics voor trainers en leiders

AALTEN - Voetbalvereniging AZSV organiseert een trainer- en leiderclinic voor ouders die wel oren hebben naar het begeleiden van het jeugdteam waarin hun kind speelt. Binnen de ouders van de talrijke pupillen zit vaak een schat aan voetbalervaring. Toch is de stap om zich als vader en moeder aan te melden als trainer, leider of vlagger van een jeugdelftal net iets te groot.

Voetbalvereniging AZSV prijst zich gelukkig met de vele vrijwilligers die het mogelijk maken een fijn potje te voetballen bij AZSV. Het is elk jaar een mooie uitdaging om voor alle jeugdelftallen weer leiders en trainers te vinden die het leuk vinden om een team onder hun hoede te nemen. Onder het motto van 'vake bu'j te bange' gaat de werkgroep 'Bloed, Zweet en Trainers' een trainers- en leidersclinic organiseren. De werkgroep, bestaande uit Gertjan Jansen, Edwin Hiddink, Wendy de Jong, en Rinke ter Haar zorgen ervoor dat op drie woensdagavonden er door aansprekende trainers voorbeeldtrainingen verzorgd worden, gericht op de lagere jeugdelftallen. Leuke techniekoefeningen, interessante partijvormen, uitdagende een-tegen-een dueltrainingen, het komt allemaal aan bod. Ook wordt de trainer/leider in spe wegwijs gemaakt binnen de vereniging: waar liggen de ballen, de reserveshirtjes; waar staat de ranja; welke goaltjes moeten gebruikt worden; hoe dienen de tegenstanders te worden ontvangen. Dat soort zaken.

Programma: Woensdagavond 29 augustus: rondleiding en wegwijs maken; derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis); Woensdagavond 6 september: voetbaltraining van gerenommeerde trainer (naam volgt); derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis); Woensdagavond 13 september: voetbaltraining van gerenommeerde toptrainer (naam volgt); onderlinge partij; derde helft (napraten in de kantine, koffie en thee gratis). Bijeenkomsten zijn steeds van 19.00 tot 20.30 uur.

Na het volgen van deze clinic is men als vader of moeder (opa, oma, broer, zus,…) toegerust om er samen met een team een mooi seizoen van te maken. Uiteraard wordt men, indien wenselijk, trainer of leider van het team waarin het eigen kind voetbalt. Of, en dat zou ook al mooi zijn, kan men ook zo nu en dan de dankbare taak van grensrechter op zich nemen.

AZSV is een vereniging in beweging. Dit voorjaar is een traject in gezet van 'bestuurlijke vernieuwing'. Samen met een klankbordgroep is er gebrainstormd over manieren om de betrokkenheid, het verenigingsplezier en het verenigingsgevoel te optimaliseren. Deze nieuwe werkgroep is een van de vruchten van dit traject. De werkgroep hoopt dat met deze clinic de 'loslopende voetbalkennis' ingezet kan worden om het spelniveau, maar vooral spelplezier, naar een hoger niveau te tillen. Dus wie interesse heeft in een dergelijke rol, geeft zich op via azsv.trainersclinic@gmail.com. Ook de vaders en moeders die al eens een team geleid hebben, of ouders die wel willen maar eigenlijk niet durven, jongens en meisjes van A of B iedereen is van harte welkom.