De dames van FC Kip in het nieuwe tenue. Foto: PR
De dames van FC Kip in het nieuwe tenue. Foto: PR Foto:

Gloednieuwe tenues voor
FC Kip

AALTEN - Het dames straatvoetbalteam FC Kip staat dit jaar in een geheel nieuw tenue op het veld. Café Leuven sponsort het team met nieuwe shirts, broekjes, een tas en een keepersoutfit. Het team heeft vlak voor het straatvoetbaltoernooi de nieuwe kleding opgehaald bij Navis sport. Ze zijn deze week nog hard aan het strijden voor de felbegeerde Fairplaycup.

Het damesteam draagt bij het straatvoetbaltoernooi al voor het zesde jaar op rij shirts van café Leuven. Vijf jaar lang heeft FC Kip getraind, gestreden voor doelpunten en de longen uit hun lijf gelopen in de net iets te grote witte shirts en rode broekjes van het café. Er werd zelfs vaak na de wedstrijd nog een biertje of wijntje in de kleedkamer gedronken in het tenue. Na vijf jaar was het echter hoog tijd dat de versleten outfits vervangen werden. Dit jaar draagt het team daarom rode shirtjes met witte broekjes die qua maat perfect zijn voor de dames.

FC Kip is heel blij met de nieuwe kleding en tas. "We hebben elk jaar ontzettend veel zin om weer het veld op te gaan. Dit jaar was dat nog meer dan anders, we konden niet wachten om de nieuwe tenues aan te trekken", aldus de dames van FC Kip. Of het team het straatvoetbaltoernooi gaat winnen, durven ze nog niet te zeggen. Ze beloven: "We gaan ons uiterste best doen om de gebroeders Leuven trots maken."