Scouting bouwt nest op fair

AALTEN/DINXPERLO - Op zaterdag 23 juni bouwt Scouting Saksenheerd Breedenbroek-Dinxperlo een reusachtig vogelnest op de Farm & Country Fair in Aalten. Zij doen mee aan de nationale Nestenbattle en strijden om de titel Het mooiste nest van Nederland. Met het nest vragen ze aandacht voor de inspanningen van boeren voor vogels van het boerenland. De scouting roept alle bezoekers van de Farm & Country Fair op om te stemmen welk nest zij het mooist vinden.

De afgelopen weken bouwden al meer groepen vogelnesten op melkveebedrijven in heel Nederland. De bouwers strijden om de eer en om mooie geldprijzen voor de clubkas. De scouts zijn optimistisch over hun kansen: 'We vinden het heel leuk om te bouwen en we hebben de concurrerende nesten al kunnen bekijken. We gaan voor de winst om zo geld in te zamelen voor onze club'. Op www.nestenbattle.net kan iedereen stemmen op de nesten die tussen 11 mei en 26 juni zijn gebouwd. Op 27 juni wordt bekend welk vogelnest de Nestenbattle heeft gewonnen.
Suzanne Ruesink is melkveehoudster en een van de initiatiefnemers van de Farm en Country Fair. Ze is erg blij met het initiatief van de jonge scouts. "Op de Farm & Country fair kan iedereen het mooiste van het platteland beleven. En vogels en landschap horen daar helemaal bij. Op mijn bedrijf zijn de vogels net zo goed thuis als mijn koeien. Met deze Nestenbattle laten we aan iedereen zien dat boeren elk op hun eigen manier een thuis bieden aan boerenvogels en zorg dragen voor de biodiversiteit en ons landschap."
Steeds meer boeren zoals Ruesink laten op www.slimmevogels.net zien welke vogels op hun bedrijf huizen, en wat ze daar op hun bedrijf voor doen. Door hun kennis zo te delen worden slimme oplossingen voor iedereen zichtbaar. Slimme vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).
Wie ook wil weten welke vogels zich nog meer thuis voelen op de boerderij kan kijken op www.thuisvoorboerenvogels.net en download gratis de Slimme Vogels app.