Tin Soldiers. Foto: PR
Tin Soldiers. Foto: PR

LSA jubileert met dubbelconcert

AALTEN - Stichting LSAmusic bestaat vijf jaar en dat wordt zaterdagavond 30 juni gevierd met een dubbelconcert op de Markt in Aalten onder de naam LSAmusic 5.0. Het evenement is gratis toegankelijk en mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met en de steun van de Aaltense horeca en een aantal Aaltense bedrijven.

In het najaar van 2013 kwamen vijf Aaltense muziekliefhebbers op het idee jaarlijks 4 of 5 concerten te organiseren op de zondagmiddag bij Oerkroeg Schiller. Een aantal sponsoren was bereid 4 euro per maand bij te dragen. Dankzij de steun van de eerste 50 donateurs stond op zondagmiddag 23 februari 2014 de formatie And The Band Played On een ode aan The Band. Als naam werd gekozen voor LSAmusic, genoemd naar het nummer Lazy Sunday Afternoon van The Small Faces uit 1968. Dit nummer is nu al vijf jaar de herkenningstune voorafgaand aan elk concert. Anno 2018 is LSAmusic doorgegroeid naar een stichting, ondersteund door 250 donateurs en 45 bedrijven uit Aalten en omgeving. Zo werd het mogelijk de afgelopen jaren met succes verschillende bands te programmeren. Het eerste lustrum is voor de organisatie een reden voor een groot muzikaal feest met een programma boordevol muziek uit bijna 50 jaar popgeschiedenis.

Programma
Om 21.00 uur staat het podium vol met Achterhoekse muzikanten onder de naam Hooked XL. De roulatieformatie Hooked onder leiding van Meindert Bussink verzorgde al twee nieuwjaarsconcerten voor LSAmusic. Voor deze avond heeft Hooked XL gekozen voor hoogtepunten uit de rockgeschiedenis. Om 23.15 uur staat de band Tin Soldiers op het podium. Een naam die toevallig ook verwijst naar een nummer van The Small Faces (Tin Soldier uit 1967). Tin Soldiers geldt als een van de beste Sixtiesbands van Nederland. Muziek van toen door muzikanten van nu.

Tijdens de pauzes duikt de Aaltense dj Henk Kämink in zijn muziekverzameling met 'gouwe ouwe'. The Light Connection uit Silvolde zorgt voor een kleurrijke en spectaculaire lichtshow.


Muzikale voorstelling leerlingen harmonie St. Antonius

AALTEN - Op zondag 1 juli geven de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf èn Samen van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek een voorstelling: 'Juffrouw Scholten is gesmolten'.

Plaats van de voorstelling is de pastorietuin in Breedenbroek. Voorstellingen zijn om 13.00 uur en om 15.00 uur. Kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 2 euro 50 en 12 jaar en ouder 5 euro. Ranja, koffie of thee zijn bij de prijs inbegrepen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de leden van de harmonie of via info@sint-antonius.nl.