Gedeputeerde Peter Drenth opent Farm & Country Fair

AALTEN - De 23ste Farm & Country Fair wordt op vrijdag 22 juni geopend door de Gelderse gedeputeerde Peter Drenth. Drenth was jarenlang wethouder in de Doetinchem en is sinds begin juni gedeputeerde in de provincie Gelderland. De Fair in het Gelderse Aalten wordt gehouden van vrijdag 22 tot zondag 24 juni.

Honderdenshows, een pop-up-restaurant, foodtrucks, akoestische muziek, voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, stands met een breed scala aan producten en alles rond het boerenleven van nu en van vroeger: de Farm & Country Fair is de enige fair die gebaseerd is op de bekende Britse plattelandsshows. De bloemrijke aankleding is kenmerkend voor dit uitgebreide belevenisfestival.

Kalfje
Vorig jaar kreeg Yvon Jaspers namens de Farm & Country Fair een kalfje van Suzanne Ruesink aangeboden. Kalfje Suus kostte achteraf in verband met tijdelijke regelgeving ruim 5.200 euro. Dit was voor Yvon Jaspers één van de aanleidingen om het nieuwe programma Onze Boerderij te maken. Kalfje Suus, dat regelmatig voorbij kwam, mag even een weekend terug naar Aalten en is tijdens de Farm & Country Fair te zien in het koeiendorp. Yvon, Suzanne en Suus poseren op zondagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur in het koeiendorp, wie met hen op de foto wil mag zich op die tijd met eigen camera melden in het koeiendorp.

Ambassadeur
Team Agro NL wil in heel Nederland 'boerenambassadeurs' aanstellen. Deze ambassadeurs worden ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers en vissers breed uit te dragen. Femke Bakhuis-Wiersma, bekend van Boer Zoekt Vrouw, geeft op vrijdag 22 juni namens Team Agro NL de aftrap voor de ambassadeursactie en stelt de eerste ambassadrice voor.

Belevenisfestival
Ook aan entertainment wordt aandacht geschonken. Er treden professionele muzikanten en zangers uit het Britse folkcircuit op, er zijn nostalgische kermisattracties zoals de rupsbaan, ronddraaiende theekopjes, draaimolen én een reuzenrad van waaruit het hele terrein is te overzien.

Door de vele dieren, doorlopende shows, vrolijke decoraties en attracties is de Farm & Country Fair een belevenisfestival waar mensen van elke leeftijd zich kunnen vermaken maar ook veel nieuws leren. Het programma, deelnemerslijst en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl.
De Farm & Country Fair is geopend op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 24 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Entree online tot en met 17 juni 14,50 euro, aan kassa 17,50 euro. Parkeren naast de Fair 2,50 euro.