Wim Westerveld Rianne Kruisselbrink van Crescendo, op het nu nog lege terrein. Foto: Frank Vinkenvleugel
Wim Westerveld Rianne Kruisselbrink van Crescendo, op het nu nog lege terrein. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Midzomerconcert Crescendo vol
muziek, liefde, naoberschap

IJZERLO - Bij muziekvereniging 'Crescendo' in IJzerlo is men druk met de voorbereidingen op een 'midzomerconcert' in de open lucht met als motto 'muziek - liefde - naoberschap'. Dit concert staat gepland op 30 juni op het terrein tegenover het Dorpshuus in IJzerlo. Wim Westerveld en Rianne Kruisselbrink (voorzitter Crescendo) zijn twee van de mensen die van dit openluchtconcert een groots spektakel maken.

Door Waltraud Wensink

Westerveld: "Aanleiding voor dit prachtige idee is dat we niet in het Dorpshuus terecht kunnen vanwege een grote verbouwing. We moesten dus op zoek naar een andere locatie. We zijn bij Crescendo IJzerlo niet voor één gat te vangen en gaven al eerder concerten op andere locaties. Zo speelden we al eens in een manege, een machineloods en zelfs al in een aardappelloods." Kruisselbrink vult aan: "Wim had dit idee al langer op het schap liggen. We werden er allemaal enthousiast van en willen nu de uitwerking ervan goed doen. Het moet een concert worden waarvoor de mensen uit hun tuinstoel komen als ze het vanuit hun tuintje horen. Dat ze het idee hebben van: 'Daor mot ik ook hen'."

Muzikaal talent
Westerveld: "Er is ontzettend veel muzikaal talent in IJzerlo en daar gaan we gebruik van maken. Denk hierbij aan mensen die goed kunnen zingen zoals Dieuwertje Westendorp en Joyce Drenthel, maar ook accordeonist Cindy Rexwinkel of pianist Rosanne Navis. Ook twee gitaristen, Jean-Pierre Schepers en Richard Albers, laten hun kwaliteiten horen. Ook op sportief gebied hebben we iets te bieden, bijvoorbeeld onze eigen acro-groep van Aktief. Kruisselbrink: "Hoe mooi is het om al deze talenten te verweven in het hele programma van ons 'midzomerconcert' onder leiding van dirigent Gerald Roerdinkholder, en dat ze samen met Crescendo iets neer gaan zetten waar men nog lang over na zal praten." Het moge duidelijk zijn dat alle betrokkenen in IJzerlo al druk aan het oefenen zijn voor deze speciale avond in de open lucht. En als ze allemaal zo enthousiast zijn als Wim en Rianne dan komt het allemaal dik voor elkaar. De organiserende commissie bestaat uit een vijftal personen. Zij sturen veel anderen aan en niemand is te beroerd om de handen uit de mouwen te steken in IJzerlo. Westerveld: "Dat is ook wel een beetje de kracht van onze buurtschap, iedereen doet of kan wel iets. We weten veel van elkaar, maar ook weer niet alles", lacht hij. "Maar we mogen wel stellen dat we als buurtschap trots zijn op en betrokken zijn bij alles wat we tot nu toe hebben neergezet. Iedereen staat er gewoon als het nodig is en dat is toch prachtig." Ook de slagwerkgroep onder leiding van Fred Gaasbeek zorgt voor een ludieke act samen met een van onze leden, Thomas Bussink, die in zijn vrije tijd dj is. "Samen gaan ze iets moois neerzetten dus laat je vooral verrassen. De dirigenten doen mee met al onze plannen en ideeën en gaan een uitdaging als deze zeker niet uit de weg."

Het gaat heel speciaal worden en er wordt flink uitgepakt daar in IJzerlo tegenover het Dorpshuus. "In IJzerlo houden we wel van een uitdaging. We gaan het sportveld omtoveren in een echt evenemententerrein met een groot podium, statafels, picknickbanken, parasols en sfeervolle verlichting. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en mooi weer zal de rest doen", zegt Westerveld. "Afzeggen is geen optie", vult Kruisselbrink aan. "Hier in IJzerlo is men creatief genoeg om in geval van nood altijd wel weer een mooie oplossing te bedenken. Hier wordt alles door de gemeenschap geregeld en kan je altijd op elkaar terugvallen." Westerveld: "We hebben het niet hoog in de bol maar wat enthousiasme en creativiteit betreft zit het helemaal goed en bovendien steken we allemaal de handen uit de mouwen."

Trots, dat zijn ze zeker daar in IJzerlo en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Kruisselbrink: "Maar dat wil niet zeggen dat het 'midzomerconcert' alleen voor ons is, juist niet. Het is voor iedereen die zin heeft in een gezellige, sfeervolle en gemoedelijke avond. Het concert begint om 21.00 uur zodat we optimaal kunnen genieten van alle prachtige verlichting. We staan op een prachtig terrein tegen de mais aan en als de zon ondergaat, schijnt deze prachtig in de tent op ons podium, daar is over nagedacht. Het jeugdorkest speelt bij binnenkomst al om de bezoekers direct in de juiste sferen te brengen. En naderhand is er natuurlijk de afterparty. Men krijgt dus echt waar voor z'n geld. We hopen dat naderhand iedereen zegt: 'Ik was erbij!"

Wie liever niet aan een sta-tafel wil staan, mag ook gerust een eigen kleedje meenemen, laat Kruisselbrink nog weten. "Om op het gras te gaan zitten, daarin is iedereen helemaal vrij. Het wordt vast een mooie avond waarbij het in no time na twaalven is."
Op de Facebookpagina van Crescendo is veel informatie te vinden over het 'midzomerconcert' en er stellen zich verschillende personen voor die een bijdrage aan deze avond leveren. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro bij Navis Sport in Aalten, Van Berkel in Dinxperlo en in het Dorpshuus in IJzerlo. Daarnaast zijn ook aan de avondkassa kaarten te koop.