Zwemmers van Natare wederom kampioen

AALTEN/GROENLO - Afgelopen zaterdag werd in Groenlo, zwembad Marveld, door Natare uit Aalten de laatste medaillewedstrijd gezwommen tegen DOS uit Varsseveld, WWV uit Winterswijk, GZV uit Groenlo en BZC uit Borculo.

In een mooie wedstrijd lieten de zwemmers wederom een hoog niveau zien. Met vijftien deelnemers aan de start heeft Natare zestien persoonlijke records kunnen bijschrijven en dat resulteerde in zeventien persoonlijke medailles tijdens deze zwemwedstrijd. Maar het klapstuk kwam aan het eind: tien deelnemers zwommen nog een estafette van 10 keer 50 meter vrije slag, oftewel 10 keer 2 banen van 25 meter. Deze estafette had Natare de afgelopen vier keer al gewonnen en het doel was natuurlijk dat dit jaar door te zetten.

De Natare-deelnemers aan de estafette waren: Stan Piek, Marlies Jansen, Sven Heideman, Sanne Piek, Jasper Piek, Luuk Jansen, Daan Piek, Lisa Vrijdag, Anke Groot Kormelinck en Tom Groot Kormelinck. De jongste deelnemer is 10 en de oudste 19 jaar en het is een mix van jongens en meisjes.

En het lukte: de zwemmers van Natare bleken dit jaar wederom onverslaanbaar te zijn, in een tijd van 5:36.85 (gemiddeld 33.85 sec. per 50 meter) tikte de laatste van de zwemmers aan en was het goud voor de vijfde keer voor Natare.