Achterhoeks Barrel Team, Robin Grievink (linksboven), Frank Rutgers, Leon Grievink (links onder) en Jurgen Obelink. Foto: Karin Stronks
Achterhoeks Barrel Team, Robin Grievink (linksboven), Frank Rutgers, Leon Grievink (links onder) en Jurgen Obelink. Foto: Karin Stronks

Aaltenaren op avontuur met Barrel Challenge Zomereditie

DE HEURNE – Tijdens de nieuwjaarsborrel met de familie waarbij de 'kolde en warme kante' aanwezig waren kwamen Frank Rutgers en Jurgen Obelink en de gebroeders Robin, Leon en Berry Grievink op het idee om mee te doen met de Barrel Challenge Zomereditie. Eerst werd er regelmatig over gesproken onder het genot van een aantal biertjes, maar nadat Leon een groepsapp had aangemaakt werden de plannen concreet. Er werden sponsoren gezocht en twee 'barrels' geregeld. Op 23 juni vertrekken de twee Achterhoekse Barrelteams vanuit Breda met als eindpunt de badplaats Blanes in Spanje.

Door Karin Stronks

In de werkplaats van Rutgers Motorentechniek in De Heurne, het bedrijf van Frank Rutgers, staan de 'barrels', die niet meer dan 500 euro mogen kosten, van de Aaltense avonturiers. De laatste controles worden uitgevoerd, een landkaart van Nederland, België, Frankrijk en Spanje wordt op de motorkap van de Volvo V 70, één van de 'barrels', getekend. De andere 'barrel', een witte Volkswagen Caddy, staat buiten. "Wie er in de Volvo of de Caddy gaat rijden? Haha, dat moeten we nog uitvechten", grijnst Robin Grievink. Hij vervolgt: "Nee hoor, we gaan met vier man en twee 'barrels'. We rijden om de beurt in de beide auto's, ook rijden we niet de hele tijd met dezelfde koppels. We hebben onderweg contact met elkaar door een 27MC Bakkie. Omdat we met z'n vijven zijn, hebben we geloot, Berry gaat niet mee. Hij is trouwens hier in de werkplaats niet weg te slaan."
Het idee om mee te doen met de Barrel Challenge ontstond bij de nieuwjaarsborrel met de familie en de 'kolde kante'. Al snel werd door Leon een whatsappgroep aangemaakt en maakten Jurgen, Robin, Frank, Berry en Leon concrete plannen. Ze benaderden potentiële sponsoren. Jurgen legt uit: "We hebben via Autobedrijf Wisselink een Caddy geregeld, Juust Bouw is één van onze hoofdsponsoren waar we via de 'kolde kante' op mogen rekenen, Proper Hair sponsort onze shirts, Autospuiterij Aalten trakteerde op een kratje bier en broodjes knakworst en Roy Schutte, alias Kruidenierswaren Van Driel, doneert pannenkoekenmix. De laatste hoofdsponsor is Obelink Asbestinventarisatie. We zijn heel blij met hun steun, zo is het voor ons nog enigszins betaalbaar."
Op 23 juni is het zover, dan vertrekken de avonturiers voor hun Barrel Challenge vanuit Breda. Frank Rutgers: "De eerste etappe voert ons tot voorbij Parijs, naar de plaats Spay. Ook de tweede dag blijven we in Frankrijk, dan voert de Challenge naar Campsegret. Dag drie rijden we Spanje binnen naar Isaba. Daarna naar zee, de westkust, het plaatsje Noja op dag vier. Daar hebben we een rustdag en kunnen we mooi het spul op stelten zetten. Dag zes voert ons naar Alquezar en de finish is op de zevende dag in de badplaats Blanes, aan de oostkust van Spanje, vlakbij Barcelona. Daar wordt een slotfeestavond gehouden en vindt de prijsuitreiking plaats."
Onderweg moeten de 250 teams dagelijks opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren en krijgt een team punten als een opdracht goed is volbracht. Leon: "We hebben gehoord dat er een behoorlijke dosis creativiteit vereist is om deze taken te volbrengen. Elke dag is er een dagvraag en er zijn diverse foto- en doe-opdrachten. We laten ons verrassen." Robin geeft aan: "De keuze om aan de zomerchallenge mee te doen is bewust genomen. We hopen op mooi weer en gaan kamperen. Gezellig barbecueën 's avonds lijkt ons ideaal. Natuurlijk proberen we de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren maar ons grootste doel is om een week lang plezier te maken tijdens de Barrel Challenge Zomereditie." Via Facebook kunnen de twee Achterhoekse Barrelteams worden gevolgd.


Facebook: Achterhoeks Barrel Team