AaltenDagen. Foto: PR
AaltenDagen. Foto: PR

AaltenDagen van streek

AALTEN - Een gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen zoals de meeste mensen ze kennen. Voor dit jaar is er iets nieuws: Aalten is van Streek.

Als noviteit is er een thema gekoppeld aan de eerste Aaltendag. Het thema 'Streek' zal tijdens die dag sterk naar voren komen. Dat betekent onder andere dat de ondernemende standhouders zoveel mogelijk uit de streek komen en streekproducten aanbieden. Ook ambachten uit Aalten en omgeving zullen op diverse locaties te zien zijn.

Verkoop je een streekproduct of voer je een oud ambacht uit? De organisatie mag zich op dit moment verheugen op al veel aanmeldingen voor deze speciale AaltenDag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt hen hierbij met nieuwe ideeën en het benaderen van de ondernemers in de Streek. Wel ìs er nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud ambacht. Wie zijn streekproduct wil verkopen of een ambacht wil uitoefenen voor het publiek, kan zich opgeven voor een plek tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 26 juli in het Aaltense centrum. Dat kan via een e-mail naar info@sap-aalten.nl, de organisatie neemt daarna contact op. Via de e-mailadres kan ook om meer info worden gevraagd.

De AaltenDagen hebben een uitgebreid programma, zo is er op iedere AaltenDag de weekmarkt van 8.00 tot 12.00 uur; de zomerse markt start vanaf dit jaar al 's morgens om 11.00 uur, om 's avonds om 19.00 uur af te sluiten en over te gaan in de avond met livemuziek.


AaltenDagen: donderdag 26 juli, 2, 9 en 16 augustus
locatie: centrum van Aalten
entree: vrije toegang
website: www.aaltendagen.com