Beachsoccer in Aalten. Foto: PR
Beachsoccer in Aalten. Foto: PR

Beachsoccer op Sportpark Zuid

AALTEN - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni vindt de 6e editie van het Open Aaltens Kampioenschap Beachsoccer plaats op het beachterrein van Sportpark Zuid. Sport en een heleboel eromheen.

Dit jaar hebben 24 heren- en damesteams zich ingeschreven, waarmee het toernooi helemaal vol zit. Ook dit jaar doen er weer teams mee met zeer originele namen. Denk aan: FC Zandhappers, Harry's Tuincentrum, Why always oele, Borussia Aalten en De Bruine Ridders van Atlantis. Het startschot is op vrijdagavond om 18.30 uur. Alle poulewedstrijden worden vanaf dat tijdstip gespeeld. Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur gaat het toernooi verder en zijn alle teams in een winnaars- of verliezerspoule gedeeld. De uiteindelijk finale wordt rond 18.00 uur gespeeld.

De wedstrijden worden gespeeld op officiƫle beachvelden en er wordt dit jaar voor het eerst gespeeld met de officiƫle speelbal van het NK beachsoccer. Deze beachsoccerbal is geproduceerd volgens de FIFA-regels en de bal wordt op dit moment ook getest door Beachsoccer World Wide en andere bonden.

Er zijn weer de nodige voorzieningen getroffen om er een gezellig event van te maken. Picknicktafels, een parachute, een horecatent, een springkussen, een snackwagen en summerbeats.

Zaterdag sluiten DJ Teun Bauhuis (vanaf 17.00 uur) en DJ Roel Staarink (vanaf 20.00 uur) het toernooi af met een knallende party op het terras bij de beachvelden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.