Luchtfoto van de Slingeplas in Bredevoort. Foto: LeisureLands
Luchtfoto van de Slingeplas in Bredevoort. Foto: LeisureLands

Meet Up over Slingeplas

Met de samenleving aan de tekentafel

BREDEVOORT - Op vrijdagavond 6 juli staat de toekomst van de Bredevoortse Slingeplas centraal in de maandelijkse Meet Up van de Koppelkerk. De nieuwe plannen voor het recreatiegebied zijn vanwege onvoldoende draagvlak ingetrokken. Wat wil de samenleving dan wel? Dat gaan we samen met u verkennen in een creatief ontwerpatelier.

Door een terugloop in het aantal recreanten werd het voor gebiedseigenaar Leisurelands steeds lastiger de Slingeplas en omgeving goed te onderhouden. Daarom ontwikkelde de eigenaar plannen om de Slingeplas beter exploiteerbaar te maken met o.a. vijftig vakantiehuisjes, een evenemententerrein en een groepsaccomodatie.

Daar dacht de bevolking anders over. Er ontstond zelfs een vorm van volkswoede toen men de plannen onder ogen kreeg: de plannen zouden het natuurlijke karakter van de Slingeplas aantasten en voor overlast en lichtvervuiling zorgen. Het College van Burgemeester en Wethouders concludeerde dat er te weinig draagvlak voor de plannen was en trok het ontwerpbestemmingsplan in. De gemeente Aalten kondigde aan samen met de gebiedseigenaar en de samenleving te kijken hoe men nu verder gaat.

Op 6 juli nodigt Meet Up Bredevoort iedereen uit om constructief mee te denken in de plannen voor de Slingeplas: niet alleen tegen de plannen zijn, maar proactief met ideeën te komen. De avond is ingericht in de vorm van een ontwerpatelier: met zijn allen proberen we ontwerpen te maken die rekening houden met de belangen van alle stakeholders. Een oefening in proactieve en inhoudelijke burgerparticipatie.

Vanuit drie verschillende invalshoeken zijn deskundigen uitgenodigd om dit openbare ontwerpatelier te begeleiden: Geert Scholten vanuit omwonenden van de Slingeplas, Dyon Temming vanuit de landschapsinrichting en een nader te noemen deskundige vanuit de recreatieve sector.

De Meet Up stelt zich enkel ten doel de proactieve inbreng van ons allen als burger te stimuleren en te inventariseren. De uitkomst van de avond zal achteraf aan alle stakeholders worden aangeboden als vorm van 'meedenken' van de samenleving.

Bij het reserveren krijgt men de casusomschrijving en probleemstelling toegestuurd ter voorbereiding. Tevens is er de mogelijkheid alvast tips en ideeën door te geven.


Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: vrijdag 6 juli
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: gratis
Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl / 0543-216 005