De medewerkenden aan Malmok met Tante Rikie. Foto: PR
De medewerkenden aan Malmok met Tante Rikie. Foto: PR

Theatergroep Spelen krijgt veel applaus voor 'Malmok'

Vervolg van de voorpagina

AALTEN - De theatergroep 'Spelen' heeft veel succes geoogst bij de twee voorstellingen van het toneelstuk Malmok, over een pelikaan, dat twee maal werd opgevoerd op de Theaterweide van de Zwarte Cross.

Ook Dorien kon bijna niet geloven wat hun allemaal was overkomen: "Wij werden op de Zwarte Cross behandeld als artiesten! Van het hele gebeuren backstage tot het publiek dat tijdens ons optreden opstond en ging applaudisseren. Het is zo onwerkelijk. Ik kan bijna niet beschrijven wat je op zo een moment voelt. Je kunt tegelijkertijd wel huilen en lachen van geluk. Er gaat van alles gaat door je heen. Het was zo ontzettend gaaf!"

De reacties vanuit het publiek waren lovend. Dit smaakt naar meer. Een mooie aftrap voor de productiegroep 'Spelen' van Estinea.
Het optreden op de Zwarte Cross werd mogelijk gemaakt door Richard Jongetjes, talentverbinder van de gemeente Aalten. De spelers bedanken Richard, de Zwarte Cross, accordeonist Rinus Wagener, dansschool DanzArte en alle anderen die hebben bijgedragen om dit mogelijk te maken.


Wat vindt u van Aaltens Nieuws?

AALTEN - Wat doen we goed en wat moet beter? Dat wil Achterhoek Nieuws graag weten. Vandaar dat er een groot lezersonderzoek plaatsvindt, voor alle veertien weekbladen van Achterhoek Nieuws, waaronder Aaltens Nieuws. Deelnemers aan het onderzoek maken kans op één van de 140 prijzen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Die prijzen variëren van kaarten voor de Zwarte Cross en voor Mañana Mañana 2019 tot dinerbonnen, lekkere wijnen en vele andere prijzen.

Het lezersonderzoek kan online worden ingevuld op www.aaltensnieuws.nl. Het beantwoorden van de vragen duurt tien à vijftien minuten. Het Achterhoeks onderzoek- & adviesbureau Moventem helpt Achterhoek Nieuws met deze enquête. Zij waarborgen ieders anonimiteit en werken volgens de geldende privacy wetgeving (AVG). Wie toch liever niet online meedoet, kan de vragenlijst natuurlijk ook op papier invullen. Het onderzoek werd in week 29, in Aaltens Nieuws van 17 juli afgedrukt. Wie deze krant niet meer tot de beschikking heeft, kan contact opnemen met Achterhoek Nieuws, via info@achterhoeknieuws.nl of via 0544-801010, onder vermelding van adres en editie, zodat een papieren versie van de vragenlijst kan worden toegestuurd. Na invulling kan de vragenlijst gratis per post worden opgestuurd naar Moventem BV, Antwoordnummer 39, 7200 VB Zutphen.
Wie vragen heeft over dit onderzoek, kan contact opnemen met Jessica Tuenter van Moventem. Zij is per e-mail bereikbaar via: jessica@moventem.nl of telefonisch via: 0575 760 227.
Meedoen aan het lezersonderzoek kan tot 31 augustus. Achterhoek Nieuws hoopt van harte op veel respons, waarvoor alvast hartelijk dank!


Acties voor jongerenuitwisseling
Aalten-Jibou

AALTEN - Van 31 juli tot 7 augustus zal een groep jongeren uit Roemenië Aalten bezoeken.

De jongeren uit Jibou zullen in gastgezinnen logeren. Jongeren uit Aalten hebben een mooi programma samen gesteld, zodat de jongeren uit Jibou een beetje een beeld krijgen van hoe het leven van jongeren in Aalten eruit ziet. Ontmoeting zal daarbij centraal staan. Zo zullen de jongeren een soort stage lopen. Hierbij is rekening gehouden met de interesses van de jongeren. Ze gaan bijvoorbeeld kijken op een boerderij, een tuinderij, in een verzorgingshuis en in een verpleeghuis. Om het verblijf te kunnen bekostigen zullen de jongeren uit Aalten samen met de jongeren Roemenië verschillende acties organiseren.Zo zijn ze op donderdag 2 augustus met een kraampje op de Aaltendagen vinden. En op zaterdag 4 augustus, tussen 9.00 uur en 14.00 uur, kan iedereen de auto laten wassen op de autowasdag bij garage Kempers.


Facebook: Roemenië-organisatie

Afbeelding: Achterhoek Nieuws bv