De kinderrommelmarkt begint om 14.00 uur. Foto: PR
De kinderrommelmarkt begint om 14.00 uur. Foto: PR

Kunst en ambacht op AaltenDagen

AALTEN - Donderdag is de eerste AaltenDa al vanaf 11.00 uur met de streekmarkt en braderie. Rond Schiller staat de streekmarkt en zijn er ambachten te zien. Ook zijn er later op de dag kunstenaars die hun werk tentoonstellen op verschillende locaties in het dorp. Lokale talenten en de kinderrommelmarkt maken de dag compleet.

Dat de Achterhoek gastvrij is, dat is allang bekend en tijdens de AaltenDagen op de donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus probeert Aalten die gastvrijheid extra te benadrukken. En om al deze toeristen de mogelijkheid te geven om de AaltenDagen te bezoeken, heeft de organisatie ervoor gekozen om vier donderdagen te organiseren waarop men de AaltenDagen kan aandoen. Met op de eerste AaltenDag het thema 'van streek'.

Aaltense kunstroute
Aalten en omstreken heeft veel creatieve en artistieke mensen. Dus werd het plan opgevat om een kunstroute op te zetten waar deze mensen hun werk kunnen exposeren. Het begin is er. In samenwerking met een aantal ondernemers en vrijwilligers zijn er verschillende locaties beschikbaar gesteld om te kunnen exposeren. Er wordt gekeken naar een zo breed mogelijk publiek en daarom zijn alle kunstvormen geoorloofd.

In de Prinsenstraat en de Haartsestraat is ook van alles te zien, want wat is een streekmarkt zonder ambachten. De intentie is om naast de mooie producten en diensten, die ondernemend Achterhoek rijk is, ook een aantal ambachten te laten zien. Daarnaast vindt ook de barbecuewedstrijd plaats in de Prinsenstraat, vanaf circa 17.30 uur. Teams van twee tot vier personen kunnen zich nog opgeven bij Café Schiller (www.oerkroeg.nl) om te laten zien dat zij de ware grillmasters van Aalten zijn.

Talenten en activiteiten
Naast de streekmarkt en braderie presenteren zich lokale talenten met zang en dans en kunnen kinderen zich uitleven met het kratten stapelen met Atlantic en de snoeprace bij de Jumbokraam op de Markt. Vanaf 14.00 uur is de kinderrommelmarkt, waarbij de organisatie zorgt voor zoveel mogelijk schaduw op de te verwachten warme dag. Ook kunnen volwassenen rond 18 uur boodschappen stapelen op de Markt bij hoofdsponsor Jumbo Leussink.
De streekmarkt en braderie beginnen om 11.00 uur, de kunstroute om 13.30 uur, de kinderrommelmarkt om 14.00 uur.


www.aaltendagen.com