Fietstochten SOBA

AALTEN - In het kader van meer bewegen voor ouderen houden de gezamenlijke ouderenbonden (SOBA) in Aalten, Bredevoort en de buurtschappen ook dit jaar de wekelijkse fietstochten. Een werkgroep van de samenwerkende ouderenbonden heeft in de omgeving van Aalten, een zestal fietstochten uitgezet voor 50-plussers. De tochten hebben een lengte van ongeveer 25 km. Deze kunnen in eigen tempo worden afgelegd. Iedereen boven de 50 jaar kan meedoen en de deelnemers hoeven geen lid van een ouderenbond te zijn. In iedere tocht is een rustpunt ingebouwd voor een gratis drankje en een appel. Aan het eind van de tocht wordt er koffie of thee met een snee krentenbrood aangeboden, welke door de plaatselijke bakkers van Aalten, Bredevoort en IJzerlo beschikbaar worden gesteld. De fietstochten worden gehouden op de woensdagmiddagen 15, 22 en 29 augustus en 5, 12 en 19 september. De kosten bedragen drie euro per per persoon per fietstocht. Kaartverkoop en vertrek tussen 13.30 en 14.00 uur vanaf de RK Kerk, Dijkstraat 11 te Aalten.


Mantelzorgcafé voor
Aalten en Dinxperlo

DINXPERLO/AALTEN - Op donderdagmiddag 2 augustus is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Mantelzorgers begrijpen elkaar maar al te goed. Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden.
Iedere maand kunnen mantelzorgers terecht bij het Mantelzorgcafé. Op dinsdagochtend 18 september en 20 november bij 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten van 10.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag 2 augustus, 11 oktober en 13 december bij Restaurant 't Welink, Aaltenseweg 73 in Dinxperlo van 14.00 tot 15.30 uur.

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl


Dienst met zang en
ontmoeting

ZELHEM - Zondagavond 5 augustus is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst, die wordt georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst vindt plaats in cultureel centrum De Brink, Stationsplein 12. Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg. In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat H.G. Dijkman uit Vorden voor. De samenzang wordt begeleid door pianist Julian Simmes. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie. (Zie ook advertentie elders in dit blad)


www.stichtingdeopdracht.nl

tel. 0314-622878