De gevonden zwangere kat. Foto: PR
De gevonden zwangere kat. Foto: PR Foto:

Pas op voor onverwacht diepe zwemwater-plassen

ACHTERHOEK - Door de aanhoudende droogte is de waterstand bij een groot aantal zwemlocaties en recreatieplassen gedaald en dat heeft gevolgen, zo meldt de provincie. De bodem kan vanaf de waterkant dan steil(er) aflopen waardoor men sneller in (te) diep water kan komen. Voor kinderen en niet-geoefende zwemmers kan dit zeer gevaarlijk zijn.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl en op de teletekstpagina van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder). Voor klachten over het zwemwater kan men terecht bij het Provincieloket. Van 8.30 tot 16.30 uur is dat bereikbaar via tel. 026-359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl.


Zwangere kat gevonden

AALTEN - Op de Aladnaweg is een cypers/grijs gestreepte poes gevonden, ze is zwanger. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Pottenverkoop

AALTEN - Op zaterdag 4 augustus is er verkoop van tweede-keuspotten en -vazen in de Molenschuur van 10.00 tot 11.00 uur. De Molenschuur is te vinden in de Molenstraat, tussen huisnummer 14 en 16 in Aalten. Er is weer een nieuwe collectie. De opbrengst gaat naar een goed doel.


Fietsroute van de maand

DINXPERLO - VVV Dinxperlo maakt maandelijkse van juni tot en met september een fietsroute van de maand. De lengte van de route varieert tussen de 40 en 45 km. Bij elke route zitten kortingsbonnen van diverse bedrijven. Iedere maand van andere bedrijven. De bonnen zijn alleen geldig in de desbetreffende maand. De fietsers zijn vrij om te kiezen wanneer ze gaan fietsen. De bedrijven die deze maand mee doen zijn Wijngoed Oerlegoed in Gendringen en cafetaria De Driesprong in Dinxperlo. De route kost vier euro met hierbij kortingsbonnen voor twee personen en is vanaf 1 augustus te koop tijdens de kantooruren bij VVV Dinxperlo, Raadhuisstraat 8. Meer informatie: www.vvvdinxperlo.nl.