Twee AZSV jeugdtrainers met spelers in het ballenhok. Foto: Karin Stronks
Twee AZSV jeugdtrainers met spelers in het ballenhok. Foto: Karin Stronks

Clinic voor trainers en leiders recreatie- en pupillenteams van AZSV

AALTEN – Onder het motto 'vake bu'j te bange' biedt de werkgroep 'Bloed, Zweet en Trainers' een trainers- en leidersclinic aan. De clinic bestaat uit drie avonden, 29 augustus en 6 en 13 september van 19.00 tot 20.30 uur, waarin nieuwe leiders en trainers wegwijs worden gemaakt op sportpark Villekamp. Daarnaast verzorgen aansprekende trainers trainingen en komen partijvormen aan bod. Natuurlijk is er ruimte om na te praten in de kantine.

Voetbalvereniging AZSV mag zich gelukkig prijzen met de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat heel veel spelers een fijn potje kunnen voetballen bij AZSV. Het is elk jaar een mooie uitdaging om voor alle jeugdelftallen leiders en trainers te vinden die het leuk vinden om een team onder hun hoede te nemen. Binnen de gelederen van ouders van de talrijke pupillen zit vaak een schat aan voetbalervaring. Toch is de stap voor vaders en moeders om zich aan te melden als trainer, leider of grensrechter van een jeugdelftal net iets te groot. De werkgroep, bestaande uit Gertjan Jansen, Edwin Hiddink, Wendy de Jong, en Rinke ter Haar willen hier verandering in brengen door het aanbieden van de trainer- en leiderclinic op sportpark Villekamp, de thuisbasis van AZSV.

Op de woensdagavonden 6 en 13 september worden er door aansprekende trainers trainingen verzorgd die gericht zijn op de lagere jeugdelftallen. Leuke techniekoefeningen, interessante partijvormen, uitdagende een-tegen-een dueltrainingen, het komt allemaal aan bod. Op de eerste avond, woensdag 29 augustus, worden de potentiële trainers en leiders wegwijs gemaakt binnen de vereniging: waar liggen de ballen, waar kan men de reserve shirtjes vinden, waar staat de ranja voor in de rust, welke goaltjes moeten gebruikt worden, hoe worden de tegenstanders ontvangen en nog veel meer. De drie clinics worden afgesloten met de 'derde helft', napraten in de kantine onder het genot van gratis koffie of thee.

Na het volgen van deze clinic is de vader of moeder, verzorger, opa, oma, broer of zus van een pupil of een speler van de A of B jeugd klaar om er samen met een team een mooi seizoen van te maken. Uiteraard worden deelnemers, indien wenselijk, trainer of leider van het team waarin het eigen kind of de eigen broer of zus voetbalt. Of men kan zo nu en dan de dankbare taak van grensrechter op zich nemen.

AZSV is een vereniging in beweging. Dit voorjaar is een traject ingezet van bestuurlijke vernieuwing. Samen met een klankbordgroep is er gebrainstormd over manieren om de betrokkenheid, het verenigingsplezier en het verenigingsgevoel te optimaliseren. De nieuwe werkgroep 'Bloed, Zweet en Trainers' is één van de vruchten van dit traject. De werkgroep hoopt dat met deze clinic de 'loslopende voetbalkennis' ingezet kan worden om het spelniveau maar vooral het spelplezier van recreatievoetballers mede mogelijk te maken én naar een hoger niveau te tillen.

Geïnteresseerde ouders, verzorgers of familieleden van AZSV-voetballertjes en spelers van AZSV-A- en B-junioren kunnen zich opgeven via e-mail: azsv.trainersclinic@gmail.com. Ook de vaders en moeders die al eens een team geleid hebben, of ouders die wel willen maar eigenlijk niet durven zijn van harte welkom om mee te doen met de clinic. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Glaskunst in Kerkje De Rietstap

DINXPERLO - In Kerkje De Rietstap is een expositie te zien van glaskunst van Birgit Kölking uit Raesfeld. De Rietstap is elke elke zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur open. Het kerkje is te vinden aan de Meniststraat 14 a. De toegang is gratis. Birgit Kölking werd geboren in Raesfeld-Erle/Duitsland in 1964. Zij voltooide haar opleiding als glazenmaker op het gebied van kunstglaswerk van 1981 tot 1984 aan de Glasfachschule in Rheinbach vlakbij Bonn. Na de opleiding werkte ze in een glaskunstbedrijf tot ze in 1987 haar eigen werkplaats in Raesfeld begon. De afgelopen jaren heeft Birgit Kölking zich gespecialiseerd in fusing-techniek. Met deze techniek van glassmelten produceert ze een variëteit aan decoratieve producten zoals kommen, objecten, raamdecoratie of tuindecoratie. Daarnaast wordt ze regelmatig belast met restauratiewerkzaamheden, zoals van oude glas-in-loodramen van kerken. Sinds 2001 is zij lid van de Westfaalse kunstenaarsgroep KIM.