Een handjevol bezoekers op de kinderrommelmarkt. Foto: Karin Stronks
Een handjevol bezoekers op de kinderrommelmarkt. Foto: Karin Stronks

Drukte blijft uit op zeer tropische eerste Aaltendag

AALTEN – Streekproducten, exposities van lokale kunstenaars, kinderrommelmarkt, veel kraampjes met leuke koopwaar, stands met informatie over goede doelen en plaatselijke activiteiten, theater, dans, een barbecuewedstrijd en kratten stapelen. Veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden op de eerste Aaltendag, maar door de extreme hitte bleef de drukte uit.

Door Karin Stronks

Bezoekers van de eerste Aaltendag slenterden door de straten in het Aaltense centrum waar de kramen waren opgesteld. Ze snuffelden tussen de vele koopwaar, van alles werd te koop aangeboden. Plaatselijke winkeliers boden hun koopjes aan maar ook ondernemers van buiten Aalten bemanden een kraam. Verschillende streekproducten werden aangeboden zoals aardbeien, honing, rauwkost, jam en theebeschuit. Het was bloedheet, temperaturen van dik boven de dertig graden zorgden ervoor dat het publiek massaal thuisbleef of ergens verkoeling zocht.
Aan het vertier en de vele leuke activiteiten in het centrum van Aalten lag het beslist niet, de organisatie had gezorgd voor een aantrekkelijk programma. Kinderen konden hun overtollige spulletjes te koop aanbieden op de kinderrommelmarkt, echter hier werd niet veelvuldig gebruik van gemaakt door de zeer tropische omstandigheden. Weinig aanbod en de bezoekers kwamen mondjesmaat. In de draaimolen kon de jongste jeugd zich vermaken, er zaten soms maar drie kinderen in tijdens het draaien. Aaltense kunstenaars exposeerden hun werk op verschillende plekken, diverse bedrijven en instellingen gaven voorlichting over hun bezigheden. Bij Stegemanhof speelde harmonicagroep 'Onder de Linde' liedjes van weleer voor de senioren.


Lees verder op pagina 3