Kinderen koelen lekker af in het zwembad. Foto: Eva Schipper
Kinderen koelen lekker af in het zwembad. Foto: Eva Schipper

Zomersfeer op camping Lansbulten

AALTEN - Rick Doornink runt samen met zijn ouders Henriƫtte en Jan camping Lansbulten. Het is een oud familiebedrijf dat terug gaat in de tijd tot 1645. De familie had vroeger op de locatie van Lansbulten grond voor landbouw. In 1971 is hier de camping familiebedrijf Lansbulten gekomen. Door deze warme zomer is de camping goed vol geraakt.

Door Eva Schipper

Op de vraag of Doornink invloed ondervindt van de warmte, antwoordt Rick. "Ja, soms wel, er komen hier bijvoorbeeld speciaal gasten uit Limburg, waar het nog veel warmer is. In de bossen is er hier nog wel een mogelijkheid om te fietsen in de schaduw, dat kan daar veel minder dan hier." Rick vertelt dat het overdag op de camping erg rustig is, maar in de avond bloeit alles op.

Rick vertelt dat met 3 familieleden de hele camping wordt gerund. "Voor ons is het contact met de mensen erg belangrijk. Het is misschien wel te vergelijken met een klein dorp." Rick geeft aan dat het niet alleen receptiewerk is, hij is ook schoonmaker en hovenier. Over dat laatste kan hij eindeloos praten. "De natuur en ecologie is enorm belangrijk voor mij." Op Lansbulten gebruikt men de techniek van het mulchen bij het grasmaaien. Dit is als het ware het recyclen van het gras, waardoor je geen mest hoeft te gebruiken. Ook proberen ze zoveel als mogelijk vlinders en vogels op de camping te houden.

Jan Doornink vertelt: "Alle activiteiten zijn bij ons gratis, ik kan het niet aanzien als kinderen niet mee kunnen doen om een economische reden." Jan organiseert in zomer ook veel huifkartochten. Ook deze zijn gratis. Ze gaan dan langs verschillende boerderijen en de tocht wordt afgesloten bij de ijsboer. Alle kinderen kunnen dan met het warme weer een ijsje halen. "Ik weet dat niet alle kinderen geld meekrijgen voor een ijsje, dus ik heb altijd een paar euro op zak. Ieder kind kan dan een ijsje krijgen."

Ilonka Neeleman is al vele jaren te gast op camping Lansbulten. Ze waardeert de leuke activiteiten zoals een bezoek aan een museum, of een ijsje eten. Haar zoontje Nathan is ook enthousiast over de camping, en de vriendjes die hij er heeft. "We hebben een trampolinefeestje gehad met veel snoep en lekkers. En het zwembad is ook hartstikke moo!"

"De slagboom lijkt onze camping minder toegankelijk te maken, maar de camping is altijd open voor iedereen die graag een kijkje wil nemen," aldus Jan Doornink.