Smullen van de zelfgemaakte pizza's, natuurlijk met de eigen koksmuts op. Foto: PR
Smullen van de zelfgemaakte pizza's, natuurlijk met de eigen koksmuts op. Foto: PR Foto:

Kinderzomeractiviteiten een succes

AALTEN - Afgelopen zomervakantie hebben de vrijwilligers van Figulus Welzijn weer kinderactiviteiten georganiseerd. Door het mooie weer kon er afgetrapt worden met veel waterpret. De circa vijftig kinderen die deelnamen hebben geklauterd over de grote stormbaan, gegleden over de buikschuifbaan en met veel water gespeeld.

Een week later konden de aangemelde kinderen pizza's bakken bij pizzeria Efes in Aalten. De hele pizzeria zat vol kinderen die een eigen pizza mochten maken. Tijdens het bakken was er tijd om een echte koksmuts te maken. De kinderen en ook de begeleiding hebben heerlijk gesmuld van alle pizzacreaties.
De laatste kinderactiviteit van Figulus Welzijn was een smikkeltocht in combinatie met een vossenjacht. De kinderen werden in groepjes verdeeld en gingen op zoek naar de vossen. Van de gevonden vossen kregen ze 'geld', om aan het eind van de activiteiten cupcakejes te kopen en versiering om op de cup cakejes te doen.

Het waren goed georganiseerde activiteiten waaraan niet alleen de kinderen veel plezier hebben beleefd, maar ook de vrijwilligers.