De oefenruimte van Health & Performance. Foto: PR
De oefenruimte van Health & Performance. Foto: PR Foto:

'Weer fit na de zomer' met Lifestyle Challenge of Seniorenfit

AALTEN - In mei opende Health & Performance Gelderland, het nieuwe sportcentrum in Aalten, haar deuren. Inmiddels zijn er flink wat stappen gemaakt. In het kader van 'Weer fit na de zomer' start Health & Performance Gelderland in september met nieuwe acties, challenges en nieuw aanbod.

Op maandag 24 september wordt er gestart met een nieuwe 'Lifestyle Challenge'. Hierin wordt vier weken lang gewerkt aan een gezonde lifestyle die vol te houden is. Te verwachten zijn resultaten als verlies van vetmassa, een fitter gevoel, sneller herstel en meer spiermassa. De resultaten worden gemeten aan de hand van een vetpercentagemeting en oefeningen die na de Lifestyle Challenge nog een keer worden uitgevoerd. De winnaars van afgelopen jaar hadden een verschil van vijf procent met behulp van de Challenge.

Ook is het mogelijk om in de maand september gratis deel te nemen aan SeniorenFit op dinsdag en/of vrijdagmorgen om 9.00 uur. In deze les staan kracht, lenigheid en conditie verbeteren centraal. En daarnaast is er uitdaging in de vorm van het aanleren van nieuwe dingen. Na afloop is er tijd voor gezelligheid met koffie en thee.

Voor mensen die kennis willen maken met de CrossFit methode, is er zondag 9 september een basics-les, waarin veel aandacht wordt besteedt aan basisbewegingen, houding en belangrijke oefeningen die helpen makkelijker te functioneren in het dagelijks leven. Hierbij wordt uitgelegd wat er nodig is om zo lang mogelijk zo gezond en fit mogelijk te blijven.