Tweevoudig doelpuntenmaker Niek te Veluwe snelt tussen twee Puttense spelers door. Foto: Cor Hinkamp
Tweevoudig doelpuntenmaker Niek te Veluwe snelt tussen twee Puttense spelers door. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV en SDC Putten delen de punten op Villekamp

AALTEN - AZSV en SDC Putten hebben beiden een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse B. De Aaltenaren knokten zich twee keer terug van een achterstand, misten een strafschop en hadden na ruim 95 minuten het idee dat er meer in had gezeten.

Dave de Jong stuurde een ervaren formatie het veld in tegen SDC Putten. Matthijs Ebbers stond op doel, terwijl de laatste linie gevormd werd door aanvoerder Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen en Bram Rensing. Op het middenveld stonden Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind en de van HSC'21 overgekomen Erwin Nieuwboer. De aanval bestond uit Joost Rasing en Robbin Thuss. De Doetinchemse oefenmeester kan voorlopig nog niet beschikken over Rik van der Eerden, Yordi Orriëns en Michael Vaags en ook de uit de jeugd overgekomen Nick van Breugel en Sebastian Navis zijn nog niet inzetbaar.

AZSV had in de beginfase meer spelaandeel, maar werd niet echt gevaarlijk. Bij de eerste diepe bal van SDC Putten kreeg Jurian van den Brink een duw van Max Jansen en scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn legde de bal op de stip. Rob Knul, overgekomen van SDV Barneveld, maakte geen fout en liet Matthijs Ebbers kansloos, 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong, want drie minuten later scoorde Niek te Veluwe op aangeven van Yeftha Nyamsangya de gelijkmaker, 1-1. Kort daarna had Freek Mulder AZSV op voorsprong kunnen brengen. Na een pass van Bram Rensing miste hij vlak voor doelman Van Barneveld, die met de schrik vrij kwam. Verder waren er voor de pauze weinig mogelijkheden voor beide teams.

Na de thee ging het redelijk gelijk op. Er waren schoten van Kars Vierwind en Jurian van den Brink, die door de beide goalies onschadelijk werden gemaakt. Dertien minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Michael van den Berg uit het niets op voorsprong. Een corner van Martijn Duits verdween bij de eerste paal achter Matthijs Ebbers, 1-2. De thuisclub richtte zich echter op en ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Vijf minuten later werd Robbin Thuss gevloerd door Iwan Bos, die door Thuss gepoort werd. Wederom legde Paarhuis de bal op elf meter. Robbin Thuss wilde dit karwei zelf klaren, maar doelman Martin van Barneveld pakte zijn inzet. AZSV bleef jagen op die goal en twee minuten voor tijd werd Joost Rasing door Martijn Duits ten val gebracht en Paarhuis legde de bal voor de derde keer deze middag op de strafschopstip. Niek te Veluwe nam de verantwoordelijkheid en scoorde de verdiende gelijkmaker, 2-2. De Aaltenaren probeerden nog de winnende treffer te forceren, maar ondanks een paar gevaarlijke situaties voor het doel van Martin van Barneveld werd er niet meer gescoord. SDC Putten was blij met het punt, AZSV had het gevoel dat er meer in had gezeten.

Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij Urk, dat met 2-4 bij csv Apeldoorn wist te winnen.

AZSV-SDC Putten 2-2 (1-1). 13. 0-1 Rob Knul (pen.), 17. 1-1 Niek te Veluwe, 77. 1-2 Martijn Duits, 88. 2-2 Niek te Veluwe (pen.)
Scheidsrechter M.G. Paarhuis uit Hellendoorn gaf een gele kaart aan Wilbert Thomassen van SDC Putten.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind (69. Sjoerd te Boekhorst), Erwin Nieuwboer, Yeftha Nyamsangya (86. Brian Hogeweide), Robbin Thuss, Joost Rasing.

Opstelling SDC Putten: Martin van Barneveld, Thomas Amende, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Kevin van der Vlag (73. Wilbert Thomassen) Rob Knul, Rick van den Brink (70. Kees Pluim) Vincent ter Burg, Martijn Duits, Alexander Sijtsma, Jefta van den Broek (85. Benjamin Huisman).


Verbeteringen voor fietsers bij
Sportpark Zuid

AALTEN – Op het Sportpark Zuid zullen de activiteiten in de toekomst uitgebreid worden. Daardoor zullen er meer fietsers en auto's naar het complex komen. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten de ontsluiting aan de Bocholtsestraatweg aan te passen, waardoor de verkeersveiligheid vergroot zal worden. Dit gebeurt door een middengeleider in de weg aan te brengen, zodat fietsers in twee keer de drukke weg over kunnen steken. Ook wordt door de kap van bomen de overzichtelijkheid verbeterd.

Om de nieuwe ontsluiting te kunnen realiseren verdwijnen er ongeveer achttien parkeerplaatsen. Door voor een andere inrichting te kiezen nabij de ontsluiting kunnen er echter 28 parkeerplaatsen teruggebracht worden. Doordat er een middengeleider komt zal de snelheid van de passerende auto's ook geremd worden. Om het 'oprijzicht' te verbeteren worden er 27 bomen gekapt. In de nieuwe inrichting worden 29 bomen teruggebracht. Het is de bedoeling om alleen nog bij de nieuwe ontsluiting de Bocholtsestraatweg over te steken. De fietsoversteek nabij de nummers 69 en 71 wordt afgesloten. Fietsers kunnen nog steeds het sportpark bereiken via de andere ingang aan de Singelweg. Daardoor zijn er voortaan twee veilige en aantrekkelijke fietsverbindingen. De kosten voor de aanpassingen worden begroot op 170.000 euro. De uitvoering vindt in het najaar plaats. Dit is nodig om de voortgang in de ontwikkelingen in en om het sportpark te houden.