Een inzet van Robbin Thuss op het doel van Ben Wormmeester van ACV. Foto: Andre Wamelink
Een inzet van Robbin Thuss op het doel van Ben Wormmeester van ACV. Foto: Andre Wamelink Foto:

AZSV boekt knappe winst in Assen

AALTEN - AZSV heeft een bijzonder knappe overwinning behaald in Assen. Tegen ACV werd een zwaarbevochten winst geboekt door een goal van Robbin Thuss. Daarbij kwam de ploeg van Dave de Jong een paar keer goed weg bij een kans van de thuisclub en beëindigde het – net als de Assenaren - het duel met tien man. Zowel Max Jansen als Marco van der Heide kregen rood van scheidsrechter de Bruijn uit Nootdorp, die beide spelers naar de kleedkamer stuurde op advies van zijn assistent Hindriks.

AZSV blijft door deze winstpartij medekoploper van de hoofdklasse B. Ook DUNO D wist te winnen (5-4 tegen csv Apeldoorn) en staat op doelsaldo boven de Aaltenaren. Bij ACV

Max Jansen (AZSV) en Marco van der Heide (ACV) kregen tien minuten voor tijd een rode kaart van scheidsrechter de Bruijn uit Nootdorp. Op advies van zijn assistent stuurde hij beide spelers het veld uit. Volgens de assistent zou Max Jansen zijn tegenstander beledigd hebben en daarop zou Marco van der Heide Jansen bij de haren hebben gepakt. Na overleg besloot De Bruijn beide spelers uit het veld te sturen.

03.00 schot Ibrahim Sillah, over
08.00 schot Robbin Thuss voor de voeten van Sjoerd te Boekhorst, schiet naast
14.00 Sjoerd te Boekhorst verschalkt bijna doelman Ben Wormmeester met een diepe bal
14.00 actie en schot van Pascal Huser, naast
28.00 corner Erik Eleveld, kopbal Marco van der Heide, Pascal Huser van dichtbij tegen de lat

54.00 voorzet Sjoerd te Boekhorst op Daniel Schans kan net wegwerken voor Joost Rasing
56.00 Pascal Huser legt bij snelle tegenaanval de bal breed op Erik Eleveld, maar de bal ging via been Freek Mulder corner
67.00 0-1 Robbin Thuss; pass Kars Vierwind op Joost Rasing die de bal boven Ben Wormmeester op de lat kopte en Robbin Thuss schiet de rebound binnen.
71.00 Yordi passt op Freek, vz via verdediger net niet bij Thuss
77.00 schot van invaller Jonah van der Werff na verkeerd instappen Bram Rensing
81.00 scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp legt spel stil, hij gaat naar zijn assistent Hindriks. Vervolgens krijgen Max Jansen en Marco van der Heide van ACV rood. Jansen zou Van der Heide beledigd hebben en Van der Heide pakte daarop Jansen bij de haren, volgens de assistent-scheidsrechter.
95.00 Verre ingooi Niek te Veluwe op Robbin Thuss, zijn inzet wordt door Wormmeester gepakt
96.00 veel druk op doel AZSV. ACV gooit alles naar voren en elke bal wordt in het strafschopgebied gepompt en die komt uiteindelijk voor de voeten van Pascal Huser, die de bal naast schiet.

Statistieken
ACV-AZSV 0-1 (0-0). 67. 0-1 Robbin Thuss
Scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp gaf rode kaarten aan Max Jansen van AZSV en Marco van der Heide van ACV. Verder kregen Robbin Thuss van AZSV en Gibril Sankoh, Guus de Vries en Erik Eleveld van ACV een gele kaart.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (64. Yordi Orriëns), Robbin Thuss, Joost Rasing.
Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Guus de Vries, Nande Wielink, Gijs Jasper, Pascal Huser, Marco van der Heide, Justin Mulder (63. Jonah van der Werf), Erik Eleveld (83. Ezra Schrijver) , Ibrahim Sillah (66. Robert Talens).