Marianne te Linde en Marleen Ottevanger bij de locatie van het Ondernemersontbijt. Foto: Iris Jansen
Marianne te Linde en Marleen Ottevanger bij de locatie van het Ondernemersontbijt. Foto: Iris Jansen Foto:

Aaltense Uitdaging houdt
Ondernemersontbijt in Bredevoort

AALTEN/BREDEVOORT/DINXPERLO - Op donderdag 18 oktober houdt de Aaltense Uitdaging een ondernemerbijeenkomst. In het Grachthuys in Bredevoort komen manager Marianne te Linde, leden van het bestuur en de matchgroep van de Aaltense Uitdaging graag weer met zoveel mogelijk ondernemers uit Dinxperlo, Aalten, Bredevoort en de kleine kernen in gesprek. Een twaalftal ondernemers heeft zich reeds opgegeven, maar geïnteresseerden kunnen zich nog tot 8 oktober aanmelden.

Door Iris Jansen

Marianne te Linde en bestuurslid Marleen Ottevanger vertellen dat er dit jaar gekozen is voor een Ondernemersontbijt. Marianne te Linde: "In de praktijk blijkt dat het voor ondernemers best lastig is om tijdens de dag het ritme te moeten onderbreken voor een lunch. Het begin van een werkdag is een beter moment om aan een bijeenkomst deel te nemen. Om 7.30 uur staat de koffie en een mooi ontbijtbuffet klaar en tot 9.30 uur is er tijd genoeg om met elkaar in gesprek te gaan."

"Daarbij hebben we gekozen om het bij één meeting te houden en de bijeenkomsten niet te verdelen over meerdere dorpen", gaat Marleen Ottevanger verder. "Binnen de gemeente Aalten zullen wij met regelmaat de dorpen en kernen afwisselend bezoeken om niet alleen de Aaltense Uitdaging onder de aandacht te brengen, maar ook om ons sociale netwerk binnen de gemeentegrenzen uit te breiden. Op 16 oktober 2015 vond de aftrap van de Aaltense Uitdaging in IJzerlo plaats en, nu terugkijkende op de afgelopen drie jaar, kunnen we al heel tevreden zijn over alle mooie 'matches' en initiatieven die we mede door de inzet van ondernemers hebben kunnen realiseren. Dat heeft zeker bijgedragen aan de leefbaarheid in onze omgeving. Maar dat wil nog niet zeggen dat we achterover kunnen leunen; er zijn nog altijd bedrijven maar ook verengingen die de Aaltense Uitdaging nog niet kennen óf eigenlijk niet precies weten wat we voor beide partijen kunnen betekenen."

Maatschappelijk betrokken ondernemen
Marianne te Linde: "In feite kun je in een paar zinnen het doel én de werkwijze van onze stichting weergeven. De Aaltense Uitdaging werkt aan het versterken van het sociale netwerk binnen de gemeente Aalten, door verenigingen en stichtingen met ambitie te koppelen aan bedrijven met kennis, helpende handen en spullen. Hoe mooi is het wanneer kantoormeubelen een tweede gebruiker krijgen en niet in de container belanden of als een inpandige kantoorunit als wedstrijdsecretariaat gebruikt kan worden bij een paardensportvereniging. Zo werken we samen aan het verduurzamen van faciliteiten, leveren de matches vaak een positieve bijdrage aan het milieu én aan de leefbaarheid in onze omgeving. De mooie bijkomstigheid voor de regionale ondernemers is tevens, dat wij hen helpen om maatschappelijk betrokken te kunnen ondernemen in hun directe omgeving. Verenigingen en maatschappelijke stichtingen hebben vaak een zetje nodig en hoe mooi is het om dat als Aaltense Uitdaging te kunnen coördineren. Bedrijven hoeven geen nee meer te zeggen bij hulpvragen en alleen maar naar ons door te verwijzen. Voor het aanbod van bedrijven zoeken wij de passende partners."

Uitdaging wil een leefbare gemeente met dynamische verenigingen

Daarom wil de Aaltense Uitdaging graag regelmatig met ondernemers uit Dinxperlo, Aalten, Bredevoort en de kleine kernen in gesprek komen en uitleggen wat de Uitdaging voor hen kan betekenen, maar ook uitleggen hoe belangrijk hun participatie is voor het voortbestaan van verenigingen en maatschappelijke stichtingen. Een goed leefklimaat binnen een gemeente heeft natuurlijk ook effect op het woonklimaat. Een leefbare gemeente met vele voorzieningen en dynamische verenigingen maakt nu eenmaal meer kans als vestigingsplaats voor jonge gezinnen. Zo kun je alleen maar spreken van een win-win situatie wanneer ondernemers én verenigingen en maatschappelijke stichtingen met elkaar in contact kunnen worden gebracht.

Marleen Ottevanger vertelt dat het daarom zo belangrijk is om tijdens een bijeenkomst met ondernemers van de Aaltense Uitdaging te brainstormen over wat de Aaltense Uitdaging doet en hoe zij de ondernemers kunnen helpen bij hun maatschappelijke betrokkenheid. "Zien de ondernemers de kansen en mogelijkheden die wij kunnen bieden en zijn zij bereid om ons te steunen? Maar we vinden het ook belangrijk om te horen wat wij nog kunnen verbeteren of misschien worden er ook nieuwe ideeën gelanceerd. De voorafgaande ondernemersbijeenkomsten hebben daar zeker al toe bijgedragen. Tijdens de ontbijtsessie zal Dominik Tempels van Aalders BV uit De Heurne vertellen waarom het bedrijf vriend van de Aaltense Uitdaging is geworden. Wij vinden het ook belangrijk wanneer een ondernemer vanuit eigen visie vertelt waarom hij of zij de Aaltense Uitdaging steunt."

Beursvloer
Marianne te Linde: "Natuurlijk staat ook de komende Beursvloer op donderdag 8 november op de agenda. Dit jaar zijn we te gast bij de firma Hoopman Machines B.V. in IJzerlo. We hebben er alle vertrouwen in dat deze derde Beursvloer weer net zo'n groot succes wordt als de voorgaande edities. Tijdens een soort 'speeddating' op de Beursvloer proberen bedrijven en verenigingen in korte tijd te matchen in vraag en aanbod. De gemaakte afspraken worden door een notaris vastgelegd en er wordt ook een maatschappelijke waarde aan toegekend. Het is een spannend en dynamisch gebeuren waar mooie matches uit voortkomen maar waar er ook nieuwe contacten worden gelegd.
Wanneer ondernemers zich hiervoor willen aanmelden kunnen zij dat, net zoals voor het Ondernemersontbijt, doen via info@aaltenseuitdaging.nl. "We hopen op beide dagen veel ondernemers te kunnen begroeten", aldus Marleen Ottevanger en Marianne te Linde.


www.aaltenseuitdaging.nl