Cursus Apple MacBook in de bieb

AALTEN - Op dinsdag 16 oktober start in de Bibliotheek Aalten een cursus Apple Macbook, in samenwerking met Kruiswerk en iPad4senior.

In deze cursus wordt de deelnemer bekend gemaakt met de werkwijze van het besturingssysteem van de Apple MacBooks. Alle veiligheidsaspecten komen aan de orde naast het aanmaken van accounts met en zonder wachtwoorden voor de start.
Updates installeren vanuit de App Store en het aansluiten van allerlei randapparatuur worden behandeld en geoefend. De iCloud komt aan de orde met de mogelijke koppeling naar andere toestellen met een gelijk iCloud Account.
Naast dat alles wordt de App Store bekeken, worden er programma's uitgehaald en worden deze geïnstalleerd voor de Apple installer. Apps worden geplaatst in het launchpad of in het dock.
Ook worden e-mailaccounts geïnstalleerd en worden deze geplaatst in de Apple Email of in een van de andere producten, waaronder Outlook of Mozilla. Met deelnemers wordt overlegd over een in vulling van eventuele beschikbare tijd naast het aangeboden programma. Gedacht kan worden aan het gebruik van Pages en iBooks.
De cursus wordt gehouden op dinsdag 16, 23 en 30 oktober en 6 november in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten zeventig euro voor niet-leden, leden van de Bibliotheek en Kruiswerk ontvangen tien euro korting.