Een spelmoment uit de wedstrijd tegen GWVV. Foto: PR

AD '69 1 bevecht gelijkspel

AALTEN - Na het verlies van vorige week thuis tegen 't Peeske heeft AD'69 ditmaal een punt mee kunnen nemen uit Varsselder. Een zwaarbevochten punt, dat wel, en ook nog eens op het allerlaatste nippertje.

De Aaltense voetballers hadden nu de de pijlen gericht op GWVV, een vereniging die AD'69 in de laatste jaren niet al te vaak was tegengekomen. De eerste handicap was al meteen het kunstgras van het hoofdveld in Varsselder, een ondergrond waar AD 1 altijd moeite mee heeft. Het inschatten van hoge ballen is en blijft een probleem. De wedstrijd was dan ook nog geen vier minuten gaande toen er een bal vanuit het middenveld hoog werd ingespeeld tot randje randje 16. Keeper Anthony Ikink gaf aan dat deze bal voor hem was maar door het effect op kunstgras werden en hij en verdediger Sven Breukelaar verrast. De bal die hoog opsprong werd uiteindelijk door een aanvaller van GWVV simpel over Ikink gekopt: de 1-0 was een feit. Die achterstand voor de Aaltenaren was niet het scenario dat trainer Mark Schepers zijn spelers had geschetst.
AD'69 ging op zoek naar de gelijkmaker maar mocht blij zijn dat Bram Dekkers ontsnapte aan een rode kaart. Zijn inkomen op een tegenstander was zo ongelukkig dat niemand die sanctie vreemd had gevonden. Dezelfde Dekkers wist amper twee minuten later de lucht te klaren toen een schot van GWVV op de lat uiteenspatte. Vlak voor rust kreeg Michiel Ebbers het in een duel dusdanig voor zijn kiezen dat hij in de rust vervangen zou worden door Luuk Hijink.
Voor AD'69 goed en wel begonnen was aan de tweede helft lag de 2-0 al in het net. Net zoals vaker gebeurt kwam AD'69 te slap uit de kleedkamer en verdedigde niet goed. GWVV strafte dit binnen de minuut keihard af. Wat de tweede helft verder kenmerkte was de rush van AD'69 richting het doel van GWVV en daarnaast diverse pogingen van GWVV om AD'69 lam te slaan met een 3-0. Beide initiatieven bleken vooralsnog geen score op te leveren, behalve op het gebied van kaarten. Djayen Baboe ging voor geel en kreeg deze kaart uiteindelijk dan ook toen hij een tegenstander vol in de hak raakte. Het spel verhardde zich steeds verder en dit leidde uiteindelijk tot een aanslag op de enkel van Thomas Oostrik. Zijn vervanger, Emre Topal, wist in de 82ste minuut zo'n voorzet te plaatsen dat Dylan Bauhuis met zijn hoofd de 2-1 wist te scoren. Daarmee had AD'69 nog acht minuten in de reguliere tijd en wellicht meer aan blessuretijd om een mogelijke 2-2 te scoren.
In de resterende tijd kreeg scheidsrechter Roenhorst het zwaar. AD'69 ging volop op zoek naar de 2-2, GWVV naar de verlossende 3-1 en de emoties liepen hoog op. Menige arbitrale beslissing werd ter discussie gesteld. In de 85ste minuut leidde een overtreding van AD-speler Recep Kaya bijna tot een totale revolte waarbij uiteindelijk Sven Breukelaar geheel verrassend en onterecht de rode kaart kreeg. En toch was zijn vertrek niet de knock-out voor AD'69. Integendeel: in de 90ste minuut wist Timo vd Linde met een fantastische omhaal vanaf de 13 meter de GWVV-keeper te verschalken en de uiteindelijke 2-2 eindstand te noteren.
AD'69 ontstapte, en maakt zich nu op voor de thuispot tegen Terborg, op 7 oktober. De wedstrijd begint om 12.00 uur.