Cock van Mourik. Foto: PR
Cock van Mourik. Foto: PR

Mama Café over 'Zindelijkheid'

AALTEN - Op woensdagmorgen 17 oktober zal Cock van Mourik het Mama café in de Bibliotheek Aalten bezoeken. Er wordt dan gesproken over zindelijkheid bij kinderen. Ouders krijgen ook de gelegenheid om vragen te stellen over basisadviezen, bijzonderheden, gedrag en ontwikkeling.

Cock van Mourik is samen met kinderartsen, kinderuroloog, kinderbekkenfysiotherapeuten, pedagogisch medewerkers en orthopedagogen als urotherapeute verbonden aan de Pipo Poli van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. De Pipo Poli, of kindercontinentiepoli, is tot stand gekomen doordat veel kinderen te maken hebben met zindelijkheidsproblemen.
Tijdens het Mama Café op 17 oktober worden onderwerpen besproken als: wanneer wordt een kind gemiddeld zindelijk? Hoe kan je het zindelijk worden beïnvloeden? Welke tips kunnen hierbij helpen? Ook wordt er gesproken over een falende zindelijkheid, wanneer zindelijk worden niet of niet op tijd lukt. Welke symptomen moet je als ouder serieus nemen? Wanneer ga je naar een (huis)arts, jgz-verpleegkundige of de kindercontinentiepoli in het ziekenhuis? Op tijd zindelijk worden is voor een kind belangrijk. Als dat niet lukt kan het bijvoorbeeld invloed hebben op het dagelijks functioneren, het op vierjarige leeftijd naar school kunnen gaan, het emotioneel welzijn en het gevoel van eigenwaarde.
Het Mama Café in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, wordt gehouden op woensdag 17 oktober van 10.30 tot 11.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en is gratis en voor iedereen toegankelijk.