Joke Vreeman aan het werk op kantoor van de huurdersvereniging. Foto: Karin Stronks
Joke Vreeman aan het werk op kantoor van de huurdersvereniging. Foto: Karin Stronks

Huurdersvereniging 't Walfort zoekt helpende handen

'Vier tot tien uurtjes per maand is al fijn'

Door Karin Stronks

AALTEN – Huurdersvereniging 't Walfort is op zoek naar mensen die minimaal vier tot tien uurtjes per maand kunnen helpen. "Voor allerlei hand en spandiensten kunnen we een helpende hand gebruiken! Mensen die technisch onderlegd zijn, handig op administratief en financieel gebied en met computers en mensen die ervaring hebben in de bouw willen we graag vertellen over onze vacatures! Als men vier tot tien uur per maand beschikbaar is zou al fijn zijn. Ook niet-huurders kunnen bij ons aan de slag!" Aan het woord is Joke Vreeman, voorzitter van huurdersvereniging 't Walfort.

Huurders die lid zijn van huurdersvereniging 't Walfort zijn jong, oud, alleenstaand of hebben een gezin. Joke geeft aan: "Het zou fijn zijn dat uit al deze geledingen enkele mensen bij onze organisatie zouden helpen, we roepen mensen die geïnteresseerd zijn op om zich bij ons te melden. We willen graag alle huurders van dienst zijn en dat ook op een goede manier blijven doen maar dan hebben we echt helpende handen nodig. Hoe groter de groep vrijwilligers, hoe beter de taken verdeeld kunnen worden, vele handen maken licht werk! Vaak kunnen vrijwilligers van huis uit werken, als we een overleg willen plannen kiezen we een voor alle betrokkenen geschikte datum."

Veel vacatures kunnen voor vrijwilligers zelf een mooie uitdaging zijn. "Het gevoel dat je iets voor mensen kunt betekenen is natuurlijk al fijn. Maar er zijn ook werkzaamheden binnen onze huurdersvereniging waar je zelf een heleboel van kunt leren", vertelt Joke.

'Je kunt er zelf ook een heleboel van leren'

Ze noemt een voorbeeld: "Vertegenwoordigers van onze organisatie en van de huurdersvereniging Dinxperlo nemen actief deel bij de overleggen tussen de gemeente Aalten en de Woonplaats, de zogenaamde tripartite overleggen. De beide huurdersverenigingen hebben daarin ook zelf zaken aangekaart die de huurders ten goede komen. Ook voor dit werk zijn we op zoek naar vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen met een bestuurlijke achtergrond. Ook niet-huurders zijn van harte welkom om te reageren!"

Voor vrijwilligers is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar, al naar gelang de aard en omvang van de werkzaamheden en de bijbehorende verantwoordelijkheden. "We geven nieuwe mensen graag de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen. Ze mogen rustig een vergadering bijwonen en kijken op welke manier ze iets voor onze organisatie kunnen betekenen. Wellicht ontdekken ze bij zichzelf een verborgen talent", glimlacht Joke. Ze vervolgt: "Voor ons is het ook best goed om nieuwe mensen bij ons werk te betrekken, er worden wellicht andere zienswijzen en frisse ideeën meegebracht waar wij ons voordeel mee kunnen doen! Vrijwilligers kunnen zelf aangeven wat ze voor ons kunnen betekenen en hoeveel tijd zij aan het werk willen of kunnen besteden."
Huurdersvereniging 't Walfort bestaat ruim twintig jaar en komt op voor de belangen van de huurders van een woning van De Woonplaats in Aalten en Bredevoort. Elke maand is er een inloopspreekuur op de eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur. Het kantoor is gevestigd aan de Prinsenstraat 35 in Aalten. Mensen die geïnteresseerd zijn in of meer willen weten over vrijwilligerswerk bij hv 't Walfort kunnen naar het inloopspreekuur komen of mailen naar: info@hv-walfortaalten.nl Bellen mag ook: 06-11422171.


www.hv-walfortaalten.nl


Ds. Willem J.J. Glashouwer houdt een lezing in Aalten

AALTEN - Op donderdagavond 1 november houdt ds. Willem J.J. Glashouwer een lezing over het onderwerp: Waarom Israël? De avond wordt georganiseerd door de PKN-commissie Kerk & Israël Aalten-Bredevoort. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de Christengemeente De Meiberg, Meiberg 23-1 in Aalten. De aanvang is om 19.30 uur, aan het slot van de lezing is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Er zijn tegen betaling ook boeken en Israëlproducten verkrijgbaar.

Het huidige Israël is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel écht zo? En wat is de oorzaak van het telkens opvlammende antisemitisme, van de Jodenhaat? Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Israël, en Ismaël, voorvader van de Arabische volken. Wat is de Bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen rond de spanningen in het Midden-Oosten? Is er ook zegen voor de Arabieren en Palestijnen en welke rol speelt de islam in dit conflict?

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?'