Drukte voor het doel. Foto: PR
Drukte voor het doel. Foto: PR Foto:

Wedstrijd AD '69 één minuut te lang

AALTEN - Eén minuut te lang duurde de uitwedstrijd die AD'69 speelde tegen KSH uit Harreveld. Nadat de Aaltense voetballers in het laatste stuk van de wedstrijd een bijna kansloze 4-2 achterstand hadden weggewerkt, versierden de gastheren in de allerlaatste minuut een penalty, die KSH de volle drie punten opleverde. AD'69 heeft nu vier punten uit vier wedstrijden.

Met een tegenwind die niet in het voordeel was van de Aaltenaren begon AD'69 aan een wedstrijd die op basis van de tussenstand in de competitie spannend beloofde te worden. De Harreveldse gastheren kwamen in de 5de minuut op voorsprong. AD'69 moest op jacht naar de gelijkmaker, maar de kansen waren voor KSH, dat de pech had dat in deze fase keeper Anthony Ikink scherp was. In de 13de minuut werd het dan toch gelijk. Bram Dekkers kreeg de bal en wist deze vanaf buiten de 16 meter mee te nemen tot de achterlijn. Hoewel de AD-spitsen om de bal vroegen schoot Dekkers deze zelf in het net: 1-1. Na kansen over en weer speelde Robin Raben in de 33ste minuut een bal veel te kort terug op keeper Ikink. Het was dat deze scherp stond. Ver in de extra speeltijd van de eerste helft kreeg AD'69 een vrije trap op de ideale afstand voor Jeroen Scholten. Het geluk was aan de kant van de Aaltenaren want zijn schot veranderde via een rug van een KSH-speler van richting en eindigde onbereikbaar voor de keeper in het doel. Met deze stand gingen beide teams de rust in.
De tweede helft was wederom in het voordeel van KSH. Slechts 5 minuten mocht AD'69 zich gelukkig waren met de voorsprong want KSH kwam in de 50ste minuut op gelijke hoogte. En hoewel AD'69 de kansen kreeg om toch op voorsprong te komen (een vrije trap op de lat door Dylan Bauhuis en een kopbal van dezelfde speler na een corner) was het KSH dat de tussenstand van 2-2 uitbouwde tot een 4-2 voorsprong in de 72ste minuut.
AD'69 leek geslagen maar wist ook dat een tussenstand zoals deze met nog twintig minuten te spelen nog steeds de mogelijkheid bood om voor een verrassing te zorgen. Die leek er te komen toen een kopbal van aanvoerder Nick Ebbers in de 75ste minuut voor de aansluitende 4-3 zorgde. En in de 89ste minuut wist Jeroen Scholten met een identieke goal vanuit een identieke situatie de 4-4 te scoren. Maar de Aaltenaren juichten te vroeg, want in de allerlaatste minuut wist KSH een penalty te versieren. AD'69 werd na al het harde werk uiteindelijk met 0 punten teruggestuurd naar Aalten. AD'69 verloor ook Bram Dekkers, die na twee gele kaarten vroegtijdig het strijdtoneel het strijdtoneel moest verlaten.
Door dit resultaat en een gelijkspel tegen GWVV heeft AD'69 nu vier punten uit vier wedstrijden. Volgende week spelen de Aaltenaren thuis tegen MEC, een tegenstander die in de Achterhoek Cup met 3-4 werd verslagen, na een slopende strijd.