Bredevoort krijgt klop van Etten

ETTEN - Bredevoort is er zondag niet in geslaagd de positieve seizoensstart een goed vervolg te geven. De wedstrijd in en tegen Etten ging met 2-1 verloren.

Ondanks de slechte start van de tegenstander was al bekend dat Etten op deze zonnige middag een waardige tegenstander zou zijn en dat Bredevoort dus een lastige wedstrijd wachtte. Maar net als in voorgaande wedstrijden begonnen de Bredevoortse voetballers sterk aan de eerste helft. Na 17 minuten werd de 0-1 gescoord. Na een goede aanval wist Dennis van Vreeswijk met een strakke voorzet Jordy Lorijn te bereiken. Jordy stond goed opgesteld en schoot de bal tegen de touwen. Maar na een minuut of twintig gebeurde er iets bij Bredevoort, de mannen gingen de duels niet meer goed aan en lieten Etten in de wedstrijd komen. Hieruit volgden vele kansen voor Etten. Na 34 minuten werd de stand weer gelijk nadat Hidde Wevers de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper tikte. De rest van de eerste helft was Etten de sterkere en hing een voorsprong voor het thuisteam in de lucht.
In de tweede helft had Bredevoort de wind flink in de rug en werd besloten gebruik te maken van de lange bal. Hier gingen de verdedigers van Etten echter goed mee om waardoor Bredevoort niet tot kansen kon komen. Aan de andere kant wist Etten in de 84ste minuut de winnende te maken. Nadat keeper Ruben Anvelink de eerste inzet sterk had gekeerd werd de bal alsnog binnengetikt. Niet onverdiend trok Etten dus in de slotminuten van de wedstrijd aan het langste eind.
Al met al een erg matige wedstrijd met een teleurstellend resultaat. Bredevoort wil graag bovenin de ranglijst mee blijven doen, maar zal dat met uitslagen als deze niet redden. Toch is het slechts één wedstrijd en is er nog zeker geen reden tot paniek. Volgende week kan Bredevoort zich op eigen terrein herstellen: om 14.00 zal de wedstrijd tegen Halle worden gespeeld.