Isabel Favilla, artistiek leider van La Favilla. Foto: PR
Isabel Favilla, artistiek leider van La Favilla. Foto: PR

Sint Jorisconcert op 11 november: La Favilla

BREDEVOORT - London Vortuosos is de titel van het tweede concert in het seizoen 2018-2019 in de Sint Joriskerk van Bredevoort. Het concert wordt uitgevoerd door La Favilla, een ensemble van vier muzikanten.

Dit concert maakt deel uit van de CD-releasetournee van het ensemble. De opname is opgedragen aan de 'Six Sonates for Recorder and Basso Continuo' van Charles Dieupart.
Dieupart was een belangrijke musicus die in de 18e eeuw in Londen tot bloei kwam en die niet bekend is bij het huidige publiek. Als volleerd klavecinist en componist heeft hij met zijn composities J.S. Bach beïnvloed. Daarnaast trad hij regelmatig op met de grote virtuozen van het orkest van G.F. Händel. Enkele van zijn collega's bij deze optredens waren mogelijk Pietro Castrucci of Francesco Maria Veracini, wier grote prestaties op het gebied van viool te horen zijn in de sonates die in dit programma uitgevoerd zullen worden.

Musici
La Favilla is het ensemble van artistiek leider en blokfluitist Isabel Favilla, Roberto Alonso Álvarez op cello, Giulio Quirici op theorbe (een luit-achtig snaarinstrument; red.) en João Rival op klavecimbel.
Het concert vindt plaats op 11 november in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang wordt een vrije bijdrage met een richtbedrag van tien euro gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl