JW Roy & The Royal Family. Foto: PR
JW Roy & The Royal Family. Foto: PR

JW Roy & The Royal Family bij LSAmusic

AALTEN - Op zondag 18 november, aanvang 15.00 uur in Oerkroeg Schiller in Aalten, treedt JW Roy & The Royal Family op, samen met een speciale gast en support act.

JW Roy wordt alom gezien en geprezen als de Americana-vertolker van Nederland. Tijdens zijn clubtour 2018 geeft hij concerten in een beperkt aantal theaters en grote poppodia en speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-oeuvre. LSAmusic is dan ook bijzonder blij dat hij een concert geeft bij Schiller, het enige concert in de Achterhoek.
Ruim twintig jaar is hij nu al prof. Begonnen met schrijven en zingen in het Engels, zoals op zijn debuutplaat Round Here uit 1997, daarna overgestapt op liedjes in het Nederlands en zelfs Brabants dialect, en tenslotte toch weer terug naar het Engelstalige repertoire. Het past hem allemaal, maar als full-blooded Americana-man ligt dat laatste hem toch het best. Dry Goods & Groceries, het boek-én-cd-album uit 2015 is het meest sprekende bewijs.
Hij wordt op zijn albums bijgestaan door onder andere Ilse DeLange, BLØF, Freek de Jonge, Guus Meeuwis, Nynke Laverman en Fernando Lameirinhas.
Afgelopen jaar was het 20 jaar geleden dat JW Roy zijn eerste album uitbracht. Hij vierde dat met een speciaal concert in een uitverkochte Effenaar in Eindhoven. Tevens presenteerde hij daar zijn nieuwe album 'A Room Full Of Strangers', een album dat varieert van uiterst breekbare songs tot dampende rock-'n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica.
Hij schrijft ook liedjes voor anderen, onder anderen voor zijn goede vriend Guus Meeuwis.
Waardering voor zijn werk krijgt JW Roy regelmatig, maar zelden in de vorm van een heuse prijs. Samen met rapper Diggy Dex sleept hij in 2016 niettemin eindelijk een Buma NL Award in de wacht in de categorie Meest Succesvolle Single-Populair voor de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven).

Als support act en special guest van de band staat zangeres Judy Blank op het podium van Schiller. Haar debuutalbum 'When The Storm Hits' uit 2014 kreeg een viersterrenrecensie in OOR. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en stond in het voorprogramma van Beth Hart in het Ziggo Dome. Daarna reisde ze door het land voor haar eerste clubtour, waarbij zalen als Paradiso en Tivoli niet werden overgeslagen. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival. Begin maart 2018 is de nieuwe single 'Mary Jane' uitgekomen, een eerste voorproefje van het nieuwe album 'Morning Sun' dat in september 2018 verscheen.

JW Roy & The Royal Family bestaat uit JW Roy: zang, gitaar; Judith Renkema: bas; Roel Spanjers: Hammond, piano, accordeon; Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten; Rob Wijtman: drums.

De entree voor LSA-donateurs en -sponsoren is uiteraard gratis. Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl; ze kosten tien euro per persoon. Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic donateurskaart. Er is geen losse kaartverkoop.