Nick van Breugel in duel met Renzo van Duren van DUNO. Foto: Cor Hinkamp

AZSV scoort, wint en doorbreekt ban

AALTEN - AZSV heeft de negatieve spiraal weten te doorbreken door DUNO Doorwerth met 2-1 te verslaan. Na vijf nederlagen op rij en na bijna 550 minuten waarin niet werd gescoord, werd de winst op DUNO uitgebreid gevierd. De overwinning die in de slotseconde van het duel tot stand kwam was misschien niet verdiend, maar voelde wel heel prettig.

AZSV begon goed aan het duel met het keurkorps uit Doorwerth, dat in de afgelopen flink aan de weg getimmerd heeft in voetballand. Gefinancierd door Arjen Ploeg is een stel heel goede voetballers bij elkaar gezocht, dat in zes jaar de weg van de vierde klasse naar de hoofdklasse aflegde. De Aaltenaren stelden daar veel inzet tegenover. Na de misser van Kevin Sissing op aangeven van Christian Gandu in de aanvangsfase, waren daarna de betere kansen voor AZSV. Een mooie actie van Joost Rasing en schoten van Robbin Thuss kregen niet de juiste beloning en zoals zo vaak in de afgelopen kregen de roodwitten vervolgens het deksel op de neus. Een foute kaats van Joost Rasing leidde een snelle tegenaanval in van DUNO en Christian Gandu schoot in eerste instantie nog tegen de paal, maar liet in de rebound doelman Matthijs Ebbers kansloos, 0-1.

De ploeg van Dave de Jong probeerde deze tegenslag te verwerken en rechtte de rug, maar moest oppassen op de snelle tegenaanvallen van DUNO. Een schot van Niek te Veluwe ging over het doel van Patrick ter Mate, maar aan de andere kant waren er gevaarlijke inzetten van Jochem Jansen en Ryan Bouwmeester. Vijf minuten voor de pauze moest Dave de Jong wisselen. Nick van Breugel, die zijn basisdebuut in het eerste mocht maken, verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Sjoerd te Boekhorst. Op slag van rust vond AZSV dat het een strafschop verdiende. Bij een vrije trap van Kars Vierwind kwam de bal tegen de hand van Civard Sprockel, maar scheidsrechter Veekamp uit Enschede liet doorspelen.

In de tweede helft probeerde DUNO het duel snel te beslissen en twee keer was Christian Gandu dichtbij zijn tweede treffer, maar ook AZSV liet van zich spreken. Freek Mulder schoot naast na een snelle tegenaanval. Halverwege het tweede bedrijf scoorde AZSV eindelijk weer eens. Sjoerd te Boekhorst speelde rond het strafschopgebied van DUNO goed vrij en scoorde met een bekeken schot, 1-1. Daarna ging AZSV op jacht naar meer, maar moest het ook oppassen niet teveel ruimte weg te geven voor de snelle tegenstoten van de ploeg van Lodewijk de Kruif. In het laatste kwartier kon doelman Matthijs Ebbers zich onderscheiden. De goalie, die door de wedstrijd schorsing van Jasper te Kolste, weer in het doel stond, redde fraai bij een kopbal van Renzo van Duren en zag een schot van invaller Anass Aamri over gaan. In blessuretijd had Joey Godée de 1-2 op zijn schoen, maar Ebbers stond wederom zijn mannetje. En toen kwamen die laatste seconden. Rens Heusinkveld pakte de bal af van Ryan Bouwmeester, legde breed op Erwin Nieuwboer die uit een moeilijke hoek de niet meer verwachte 2-1 scoorde. Dat scheidsrechter Veekamp drie seconden later affloot vond niemand met een AZSV-hart erg.

Komende zaterdag speelt AZSV niet in competitieverband. Donderdagavond speelt AZSV thuis om 20.15 uur in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Dinxperlo en op dinsdag 13 november volgt een duel in de Achterhoek Cup uit tegen Vorden. Op zaterdag 17 november wacht dan de lastige uitwedstrijd tegen SC Genemuiden.