Bredevoort wint van Den Dam

BREDEVOORT - Voor Bredevoort stond de thuiswedstrijd tegen Den Dam op het programma. Ondanks dat Den Dam op de een na laatste plek stond met slechts drie punten, moest Bredevoort Den Dam niet onderschatten. Het is namelijk typisch Bredevoorts dat de club het lastig heeft tegen teams uit de lagere regionen. Ditmaal kwam het team echter niet in de problemen; Bredevoort won met 3-0. Van af het begin van de wedstrijd was Bredevoort de sterkere. Dit wist Bredevoort echter in het eerste deel van de eerste helft niet uit te drukken in doelpunten. In de 37ste minuut kwam hier verandering in. Rutger Hoefman werd in het zestienmetergebied bereikt, Rutger kapte zijn directe tegenstander uit en wist de bal goed langs de keeper te schieten. Na een sterke actie van Jordy Lorijn wist, nadat Dennis van Vreeswijk de bal bewust al dan niet bewust liet lopen, Thijs Navis de bal binnen te lopen. Met een 2-0 stand werden de kleedkamers opgezocht. In de tweede helft zag Bredevoort er erg laks uit. De nauwkeurigheid van de passing was weg en hierdoor was Den Dam meer in balbezit. Er werd nog wel gescoord, na een scherp indraaiende vrije trap van Michiel Rave wist Dennis Bloemers de bal in de korte hoek te koppen, 3-0 en de eindstand.