Een Witborst Gouldamadine. Foto: PR
Een Witborst Gouldamadine. Foto: PR

Vogelshow van Kleur en Fleur

AALTEN - Vogelvereniging Kleur en Fleur houdt op zaterdag 17 en zondag 18 november een vogeltentoonstelling in zaal de Driesprong aan Plein Zuid 12 in Aalten. Er is weer een verscheidenheid aan vogels aanwezig zoals diverse parkietensoorten, kanariesoorten en een verscheidenheid aan tropische vogelsoorten. Op donderdag 15 november worden 215 vogels gekeurd door vijf landelijke keurmeesters. De resultaten van deze keuring worden vermeld in een catalogus welke in de zaal verkrijgbaar is.

Naast deze show in Aalten wordt op 1 en 2 december in deze regio een grote streektentoonstelling georganiseerd. Deze wordt dit jaar door de vogelvereniging de Vogelvriend uit Varsseveld georganiseerd in het Hofshuus aan de Leemscherweg 24 in Varsseveld. Vervolgens wordt van 10 tot en met 13 januari ook de Wereldvogeltentoonstelling (Mondial) in Nederland gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Zowel aan de Streektentoonstelling als aan de Mondial wereldshow wordt door meerdere leden van de vogelvereniging Kleur en Fleur deelgenomen. Op de Wereldshow zijn circa 25.000 vogels te bewonderen. In 2015 is deze wereldvogeltentoonstelling ook in Nederland (Rosmalen) gehouden en toen is door leden van Kleur en Fleur Aalten drie keer goud behaald.

Verwacht wordt dat ook de kwaliteit van de vogels op de tentoonstelling van 17 en 18 november aan Plein Zuid in Aalten weer van een hoog niveau zal zijn. De vogelshow in Aalten is voor publiek geopend op zaterdag 17 november van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.