Korfballer Hans Beumer fluit voetbalwedstrijd op Sportpark Zuid. Foto: PR
Korfballer Hans Beumer fluit voetbalwedstrijd op Sportpark Zuid. Foto: PR

Korfballer fluit voetbalwedstrijd op Sportpark Zuid

AALTEN - De verenigingen op Sportpark Zuid weten elkaar steeds beter te vinden. Dat bleek afgelopen zaterdag toen bij de wedstrijd AD JO19 – Grol JO19 een scheidsrechter van korfbalvereniging Aladna aantrad om de voetbalwedstrijd te fluiten. Tijdens diverse bijeenkomsten, vergaderingen en evenementen op het Sportpark worden relaties tussen verenigingen gelegd en ideeën uitgewisseld.

Zo ontstond tijdens de voorbereidingen voor de openingsfeest het idee om te kijken of de verenigingen elkaar op het gebied van sport-vrijwilligers kunnen ondersteunen. Hans Beumer, korfballer en fanatiek scheidsrechter voor de korfbalbond zag de uitdaging wel zitten. In een aantal spelregelavonden heeft hij zijn voetbalkennis op peil gebracht. Op het gebied van communicatie en weerbaarheid in het veld zijn er voor een scheidsrechter van beide sporten weinig verschillen. Dus de eerste uitdaging was een feit toen Hans zich inschreef voor het behalen van het voetbalscheidsrechters-certificaat.
Zonder het team van AD'69 en de tegenstander op de hoogte te brengen van het feit dat niet een voetbal-, maar een korfbalscheidsrechter hun wedstrijd leidde, begon de nieuwe scheids aan de wedstrijd. In een spannend duel bleef de wedstrijdleider overeind. Met autoriteit in het veld, overzicht over het spel, met twee grensrechters als assistenten floot de korfbalscheidsrechter zijn voetbalwedstrijd.
De teams gingen met een 2-0 stand de kleedkamer in en AD leek de wedstrijd onder controle te hebben . De tweede helft liet een heel ander beeld zien. AD had legio kansen, maar scoorde niet. De tegenstander profiteerde hiervan en kwam op gelijke hoogte. Drie tegen drie was de eindstand van een spannende wedstrijd. Sportpark Zuid is vol trots dat de beoogde doelen, een verdergaande samenwerking tussen de betrokken verenigingen, op gang begint te komen en juicht alle initiatieven hieromtrent toe. De maatschappelijke rol van het Sportpark, het verbinden van mensen en organisaties van de Aaltense samenleving, is op gang gekomen.