Een kans voor Dylan Bauhuis. Foto: PR
Een kans voor Dylan Bauhuis. Foto: PR Foto:

AD'69 bekert door na winst op Longa 2

AALTEN - AD'69 had in de bekercompetitie niets te verliezen, de reguliere competitie in 4C is het enige dat telt. Toch is iedere pot er eentje die erom gaat.

Al na 2 minuten keek AD'69 tegen een 1-0 achterstand aan, een kopbal van Sten Kruip viel in het doel. Beide teams hielden het tempo hoog en slechts zeven minuten duurde de voorsprong van Longa: Michiel Ebbers scoorde met een mooie schuiver. Met 1-1 tussenstand gingen de mannen van AD'69 geloven in eigen kunnen. Het spel ging alle kanten op en beide teams gingen volop in de strijd. Niet eens onverdiend scoorde Dylan Bauhuis de 1-2 in de 40ste minuut.
De tweede helft begon AD'69 ongewijzigd en waar Longa op zoek ging naar de gelijkmaker scoorde Jeroen Scholten in de 53ste minuut vanuit een vrije trap van Michiel Ebbers de 1-3. Longa bleef gaan voor de aansluitende treffer. In de 66e minuut deed zich een vervelend incidentje voor toen Dylan Bauhuis met een solo tot aan de achterlijn uiteindelijk een voorzet gaf waarbij een Longa-speler lelijk geblesseerd raakte. Uiteindelijk bleek dat waarschijnlijk een breuk in zijn bovenarm de reden te zijn voor zijn wissel. In totaal stond het spel zes minuten stil. En terwijl er niks aan de hand was, Longa was natuurlijk nog steeds het jagende team ging AD'69 toch in de fout in de 80ste minuut; 2-3. Met nog vijf minuten officiƫle speeltijd en zes minuten blessuretijd werd het opeens nog spannend voor beide partijen.
Langzaam aan ging de wedstrijd richting het eind en Longa zette alles op alles. Voor AD'69 braken de zoveelste moeilijke minuten aan en leek te breken onder het geweld van Longa. De inmiddels ingebrachte Peter te Paske had in de 92e minuut de 2-4 op zijn hoofd maar zijn inbreng werd afgevlagd door de assistent-scheidsrechter en ook Dylan Bauhuis miste de kans op de verlossende treffer. Het duurde tot de 96e minuut totdat Dylan Bauhuis uiteindelijk toch nog de 2-4 scoorde toen Robin Raben een vrije trap via Nick Ebbers bij Dylan wist te krijgen.