Marleen Ottevanger van Ottevanger Milling Engineers en Henk Westervelt van Vriendschap IJzerlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Marleen Ottevanger van Ottevanger Milling Engineers en Henk Westervelt van Vriendschap IJzerlo. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Beursvloer Aaltense Uitdaging weer groot succes

IJZERLO - De Beursvloer, die voor de derde keer georganiseerd werd door de Aaltense Uitdaging, was weer een groot succes. Ruim 60 bedrijven en organisaties gingen met elkaar in gesprek in de mooie showroom van de firma Hoopman in IJzerlo. Het resulteerde in 47 Matches met een maatschappelijke waarde van 12.765,23 euro.

Door Iris Jansen

Alhoewel het handelen officieel pas om 16.30 uur begon, ontstond er meteen al bij binnenkomst een levendige sfeer en werden de eerste matches al voorbereid. De nieuwe manager, Marianne te Linde, verzorgde samen met gastheer Dick Neerhof van de firma Hoopman, de offici?le opening van de Beurs. Neerhof vertelde waarom hij als betrokken ondernemer graag de Aaltense Uitdaging wilde ondersteunen."Eerlijk gezegd was ik niet zo op de hoogte van de Uitdaging maar toen Marianne mij het doel en de werkwijze had uitgelegd, wilden we dit initiatief van harte ondersteunen. Dat is ook waarom wij vandaag onze showroom ter beschikking hebben gesteld. De samenwerking tussen het bedrijfsleven en de verenigingen en andere organisaties, biedt zoveel kansen voor beide partijen". Marianne te Linde moedigde de deelnemers aan vooral niet te bescheiden te zijn om wensen of aanbiedingen kenbaar te maken."Het is al vaker voorgekomen dat de ene match leidt tot een volgende spontane match. En vergeet vooral niet om meteen de afspraken te laten bekrachtigen door notaris Rensen".

Spontane bezoekers
Dat de Aaltense Uitdaging en de Beursvloer steeds meer naamsbekendheid krijgen, blijkt wel door de spontane bezoekers, die een kijkje kwamen nemen. "Niet alle omliggende gemeenten hebben een 'Uitdaging', maar regelmatig komen er berichten in de media over regionale Uitdagingen en wat ze allemaal doen. Dat wekt interesse. Het is natuurlijk ook een bijzonder concept; veel bedrijven zijn gewend dat verenigingen om financiƫle ondersteuning vragen, maar dit is veel nuttiger want een bedrijf kan zo niet alleen laten zien wat ze in huis hebben wat knowhow betreft, maar ook wat ze voor het milieu doen; inventaris, gereedschap of andere materialen kunnen vaak worden hergebruikt. Bovendien kan het bedrijf zo zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen door een mooie match te realiseren en zo verenigingen of organisaties een handje te helpen. Het mes snijdt dus aan twee kanten", aldus manager te Linde.

Bestuur en matchleden van de Aaltense Uitdaging waren die middag druk in de weer om vragen te beantwoorden en partijen tot elkaar te brengen. Onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door leerlingen van Schaersvoorde en cateraar Brunsveld, ging het matchen veelal van een leien dakje en ontstonden er tevens interessante gesprekken. Ook de wethouders Martin Veldhuizen, Joop Wikkerink en enkele raadsleden volgden het gebeuren met interesse en lieten zich niet onbetuigd tijdens het 'netwerken' op de Beursvloer.

Om 16.45 uur sloot de Beurs en konden Marianne te Linde en Burgemeester Stapelkamp, die het ondanks zijn drukke agenda nog net op tijd redde, het aantal matches en de maatschappelijke waarde bekend maken."Ik vind het geweldig dat de burgemeester alles op alles gezet heeft om hier op tijd aanwezig te kunnen zijn. Daarnaast mag ik met trots meedelen dat de burgemeester ambassadeur geworden is van de Aaltense Uitdaging. Voor zowel de burgemeester als voor mijzelf was het de eerste Beursvloer, maar ik kan niet anders zeggen dat het een zeer geslaagde middag is geweest". Ook burgemeester Stapelkamp sprak lovende woorden: "Mijn complimenten voor deze middag. Voor mij is het een nieuwe manier van beroep doen op je buren; het zogenaamde Naoberschap 2.0 kun je wel zeggen. Wanneer ik bedenk hoeveel verenigingen en bedrijven er nog zijn binnen onze gemeente, dan is er nog veel te halen. Ik heb het in Kapelle waar ik burgemeester ben geweest, ook voorgesteld om zo'n Uitdaging in het leven te roepen. Een dank aan alle aanwezigen voor de bijdrage aan de leefbaarheid in de gemeente Aalten en natuurlijk dank aan de firma Hoopman voor het beschikbaar stellen van deze mooie ruimte." Tot slot trok de burgemeester het winnende lot voor een banner, beschikbaar gesteld door de firma J2M uit Dinxperlo. De gelukkige winnaar was Henk Westervelt van Vriendschap IJzerlo, die zich die morgen nog spontaan had aangemeld bij de Aaltense Uitdaging. Voor Westervelt kon de dag niet meer stuk: "Een match kunnen maken en dan nog een banner winnen. Wat een topdag!"