Bredevoort verzaakt bij Mariënveld

BREDEVOORT - De voetballers van Bredevoort hebben zich in het duel met Mariënveld niet van hun beste kant laten zien. De gasten keerden met een 2-0 nederlaag huiswaarts.

Mariënveld, vorig jaar nog uitkomend in een klasse hoger, beleefde een wisselvallige competitiestart en stond voor aanvang van het duel op de ranglijst vlak onder Bredevoort. De eerste helft ging gelijk op, Bredevoort leek wel iets meer controle te hebben. Waar Mariënveld vaak voor de lange bal koos, probeerde Bredevoort veelal op te bouwen. Dit lukte aardig waardoor het spel er goed uitzag. Mariënveld wist niet veel te creëren door goed verdedigend werk van Bredevoort en door het ontbreken van scherpte bij de aanval van Mariënveld. Bredevoort wist aan de andere kant voor veel dreiging te zorgen vanaf de zijkanten, deze voorzetten waren echter vaak net niet goed waardoor dit niet tot een grote kans leidde. Bredevoort wist daarnaast nog wel een aantal grote kansen te creëren, ook hier ontbrak echter de scherpte en werd er niet gescoord. Bovendien werd Bredevoort ook nog een 100 procent penalty ontnomen, waar Rutger Hoefman neergelegd werd in het zestienmetergebied. De arbiter weigerde echter de bal op de stip te leggen.
Mariënveld wist vooral voor dreiging te zorgen door snel om te schakelen bij balbezit. In de 40ste minuut scoorde het thuisteam, na slordig balverlies van Bredevoort ging Mariënveld razend snel in de tegenaanval en schoot de linksbuiten de bal in de verre hoek. Met een 1-0 stand werden de kleedkamers opgezocht. De tweede helft was Bredevoort de sterkere. Mariënveld kwam erg defensief uit de kleedkamer, en die tactiek werd door het thuisteam erg goed opgepakt.
Bredevoort was weliswaar veel in balbezit maar moest een pad zien te vinden door de vele rode shirtjes. Mariënveld knokte voor iedere bal, dit maakte het zeker niet makkelijker voor de gasten. Bredevoort wist wel een groot aantal kansen te creëren; een paar keer ging de bal net over, de andere keer vloog de bal op de paal en dan weer verhinderde de keeper van Mariënveld een treffer. Ook na rust gokte Mariënveld voor de omschakeling. Dit was ook logisch, Bredevoort besloot verder naar voren te spelen waardoor er erg veel ruimte in de rug van de verdediging kwam. Hier wist het thuisteam ook uit te scoren. Ondanks dat het schot vrij matig was van de aanvaller van Mariënveld, verschalkte hij toch de keeper van Bredevoort en zette de 2-0-stand op het bord. Het was vooral aan de erg sterk spelende voorstopper Wouter Stronks te danken dat Mariënveld niet voor meer dreiging kon zorgen.
Al met al was de 2-0 nederlaag erg teleurstellend voor de ploeg uit Bredevoort. Dat het een lastige wedstrijd zou worden werd verwacht maar over het algemeen was Bredevoort de sterkere en had het een beter resultaat verdiend. Het kreeg echter een lesje in effectiviteit.