Bram Rensing probeert Jan Hooiveld van SC Genemuiden de bal te ontfutselen. Foto: André Wamelink

AZSV in slotfase onderuit in Genemuiden

AALTEN - Lang leek AZSV een punt mee te nemen uit Genemuiden, maar drie goals in de laatste tien minuten zorgden voor een geflatteerde overwinning van de thuisclub. De druiven waren behoorlijk zuur voor de Aaltenaren, die 80 minuten nauwelijks een kans weggaven, maar door een fout van doelman Jasper te Kolste met 1-0 achter kwamen en in het restant nog twee countergoals moesten incasseren.

AZSV had heel lang weinig moeite met het tegenhouden van SC Genemuiden. De ploeg van trainer Jan van Raalte speelde in een laag tempo en de Aaltense verdediging stond goed. In de eerste helft waren de beste kansen voor de rood-witten, maar doelman Daan Huiskamp had weinig moeite met schoten van Joost Rasing. Zeven minuten voor de pauze kreeg de ploeg van Dave de Jong de beste kans om aan de leiding te komen. Kars Vierwind stuurde Freek Mulder diep die een afgemeten voorzet gaf op Robbin Thuss, maar de Doesburger schoot van een meter of acht de bal hoog over.
In de tweede helft verhoogde Genemuiden het tempo en was AZSV niet zuiver in de passing, zodat de tegenaanval vaak te gemakkelijk onderschept kon worden door de groen-witten. Pas in de 72ste minuut kon het eerste gevaarlijke moment voor SC Genemuiden worden genoteerd. Een afstandsschot van Kay Velda ging een meter naast. In de slotfase drong de thuisclub meer aan en negen minuten voor het einde werd een corner niet goed weggewerkt en kwam de bal hoog terug in het strafschopgebied. Doelman Jasper te Kolste wilde de bal wegstompen, maar raakte de bal niet goed zodat die recht omhoog ging op de vijf meter en aanvoerder Dirk Muis de bal in een leeg doel kopte, 1-0.
De Jong bracht met Rens Heusinkveld voor Bram Rensing een extra aanvaller en ging achterin één op één spelen. Aanvallend leverde dit niet het gewenste resultaat op en door twee goede counters wist de thuisclub via Jan Hooiveld de wedstrijd definitief in het slot te gooien.
Door deze nederlaag blijft AZSV in de onderste regionen van de hoofdklasse B. De elfde plek is nog steeds een veilige positie, maar met SVZW, WHC, csv Apeldoorn en Berkum krijgt AZSV in de komende vier weken vier tegenstanders die in de buurt van de Aaltenaren bivakkeren. Drie keer speelt AZSV dan thuis en één keer buitenshuis.