Dolf Setz (links) met Gerard Kolenbrander bij de enorme banner. Foto: Karin Stronks
Dolf Setz (links) met Gerard Kolenbrander bij de enorme banner. Foto: Karin Stronks

Spectaculair support event: AFM Hulpweek

Programma voor kinderen en 's avonds muziek

Door Karin Stronks

AALTEN – SETZ Huiskamer staat op zaterdag 1 december in het teken van een spectaculair support event. 's Middags is er een mooi programma voor kinderen in de grote tent, om 19.00 uur barst de muzikale happening los op twee podia, in de Backyard is er de Oldies Disco. Live acts van weleer passeren de revue, muziek van de jaren '50 tot begin jaren '80 wordt door zo'n vijftien bands en via jamsessies op de planken gebracht. De opbrengst van dit minifestival is voor de AFM Hulpweek.

Het middagprogramma voor kinderen is geheel gratis, het begint om 15.00 uur. Kinderen kunnen meedoen met diverse workshops zoals katoentekenen en handlettering en lekkere toetjes maken in de speciaal ingerichte kookstudio. Ook kunnen jeugdige bezoekers kennis maken met thee uit de theetuin van Maarten Boland, met lederhosen en dirndl, pianisten van Boogie Woogie en met sportkleding van Doda sports. Dorothea Born is te gast, zij vertelt over haar leven bij de Navajo Indianen. Dorothea publiceerde met hulp van crowdfunding een boek over haar ervaringen bij de Indianen, haar naam was 'Blanke appel'. Tussendoor kan het jonge publiek genieten van popcorn of een suikerspin. Dolf Setz van SETZ Huiskamer legt uit: "Het kinderprogramma wordt gepresenteerd in een grote tent op het terrein achter SETZ Huiskamer en duurt tot 18.00 uur. Om 18.30 uur gaan de deuren open voor het muzikale spektakel!"

De vijftien acts en special guestst komen volgens een strak schema in actie op de twee podia. Status Quo 4-ever, Shadowhead, Marcello Paganini, John the Revelator & Guestst, Purple D (Deep Purple Tribute), The Roaring Fourties, Hank the Knife & The Silver Cadillacs, Firehouse Mama, Miquel Montalnban (UK), Bells Hells (AC/DC tribute), Premium High Classic Rockband, Stepping Stone, Bob Mostert (Hammond Workshop), Boogiewoogie Pianisten en de Golden Oldies Discoshow zijn de deelnemende artiesten/bands. Gerard Kolenbrander zegt: "Omdat er zoveel bands optreden moeten we de organisatie strak hebben staan. Toch staat deze avond bol van enthousiasme, tientallen sponsoren helpen mee, een groot aantal vrijwilligers komen opdraven, Dolf Setz doet nog een flinke duit in het zakje, hij stelt alle ruimtes van SETZ Huiskamer ter beschikking en een percentage van de drankomzet gaat naar de AFM Hulpweek!"
De muzikale benefietavond is samengesteld door muziekliefhebber en beheerder van een indrukwekkend muziekarchief Gerard Kolenbrander. De avond begint om 19.00 uur en wordt aan elkaar gepraat door Wally McKey (The Lemming) en Leon Goewie (Vengeance). Kolenbrander is zeer enthousiast over het muzikale programma. Hij geeft aan: "Het belooft een fantastisch spektakel te worden, waar zie je zoiets, zoveel acts, zoveel muziekstijlen, zo'n breed aanbod aan live muziek, laagdrempelig, een intieme sfeer, het ultieme festivalgevoel! Topartiesten op de planken bij SETZ en dat voor slechts vijftien euro (exclusief fee), en nog voor een goed doel ook!! Aan de kassa kost een kaartje 17,50 euro als er nog plaats is, vol is vol!" De link naar het voorverkoopadres Eventgoose kan worden gevonden op Facebook en op de AFM website.


Facebook: AFM support event

www.aladnafm.nl