Overzicht Sportpark Zuid. Foto: PR
Overzicht Sportpark Zuid. Foto: PR

Vanaf komend voorjaar
skeeleren op Sportpark Zuid

AALTEN - Een veelvuldig gekoesterde wens gaat komend voorjaar in vervulling: dan kan er geskeelerd worden op het Aaltense Sportpark Zuid.

De mooiste wieler/schaats/skeelerbaan van de hele omgeving is sinds 20 oktober open. Veilig en geen last van verkeer en andere gevaarlijke obstakels. Al vanaf het eerste moment kwamen bij het stichtingsbestuur verzoeken binnen van mensen die graag willen skeeleren op het Sportpark. En dat gaat binnenkort gebeuren, onder de vlag van Wielervereniging De Peddelaars. Omdat zowel fietsers als skeeleraars gebruik gaan maken van de prachtige, nieuw aangelegde baan is de coƶrdinatie daar in goede handen.
In maart wordt gestart met een aantal clinics, om kennis te maken met de skeelersport. Deze zijn toegankelijk voor jong en oud. Bij voldoende belangstelling zullen er vaste skeelertijden worden gepland. In de komende maanden komt meer informatie beschikbaar via de krant en de Facebookpagina van Stichting Sportpark Zuid en de Peddelaars. Aanmelden kan in het voorjaar. Wie interesse of vragen heeft kan mailen naar skeeleren@peddelaarsaalten.nl.
Op dit moment wordt binnen het Stichtingsbestuur verder nagedacht over een bredere invulling van het sportpark. Hiervoor heeft het bestuur al veel gesprekken gevoerd met maatschappelijke organisaties uit de Aaltense samenleving, scholen en overheid. Zo wordt er naar aanleiding van een aantal verzoeken vanuit de gemeente op dit moment een plan uitgewerkt voor een jeu-de-boules-club. Ook hierover komt in het voorjaar meer duidelijkheid. Verder gaan er stemmen op om te kunnen hockeyen in Aalten.
Het stichtingsbestuur roept in de tussentijd iedereen met interessante ideeƫn voor de verdere invulling van het park op deze te melden, via een e-mail aan voorzitter@sportparkzuid-aalten.nl.