Klaar om op pad te gaan in Aalten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Klaar om op pad te gaan in Aalten. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Agenten te paard in Aalten actief

AALTEN – Menig Aaltenaar zal vrijdag aan het begin van de avond verrast hebben opgekeken, want in het centrum van Aalten surveilleerden twee politieagenten te paard. Wijkagent in Aalten Monique van Gelder legt uit: "We hebben de collega's van de bereden politie erbij gehaald omdat we graag extra aandacht willen vragen voor ons 'Donkere Dagen Offensief' en op wat iedereen zelf kan doen om Aalten veilig te houden."

Door Lydia ter Welle

Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren. Daarnaast wijst de politie op wat de burger zelf kan doen. Door bijvoorbeeld de 'witte voetjes-actie', waarbij agenten door het achterlaten van een flyer in de vorm van een wit voetje laten zien dat ze wel heel gemakkelijk bij of zelfs in een schuur of woning konden komen. Zonder dat ze daar moeite voor hoefden te doen. In campagnes op radio en tv roept de politie ook op om inbrekers geen kans te geven: 'Als je van huis gaat: ramen dicht, lichtje aan, deur op slot'. Tips zijn te vinden op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl .

In Aalten werd vrijdag campagne gevoerd door collega's van de bereden politie te vragen voor een surveillance. Van Gelder is nu wijkagent voor Aalten, maar heeft zelf deel uitgemaakt van de bereden politie. Ze werkte toen vanuit Nunspeet, waar tientallen paarden op stal staan en wat de basis van de bereden politie voor Oost-Nederland is.


Lees verder op pagina 10

De agenten te paard gaven tips aan voorbijgangers. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel