Rens Heusinkveld van AZSV wordt op de huid gezeten door John Lubbers (6) van SVZW. Foto: Cor Hinkamp Foto: Cor Hinkampinfo@hinkamp.com

AZSV stijgt door winst naar middenmoot hoofdklasse B

AALTEN - AZSV heeft belangrijke drie punten gepakt tegen het Wierdense SVZW, dat nu op een achterstand van acht punten is gezet. Door deze 4-2 overwinning is de ploeg van Dave de Jong geklommen naar een positie in de middenmoot, maar doordat veel ploegen in de onderste regionen ook drie punten wisten te pakken is de voorsprong op een nacompetitie-plek slechts drie punten.

AZSV kwam prima uit de startblokken, want al na 30 seconden miste Kars Vierwind een levensgrote kans om de roodwitten aan de leiding te brengen. Een lange bal van Yordi Orriëns werd door Sjoerd te Boekhorst goed breed gelegd waarna Vierwind de bal via doelman Jens Veldwachter corner zag gaan. Dat was het sein voor de thuisclub om op jacht te gaan naar de openingstreffer en die kwam ook binnen tien minuten. Lars Kamperman Leferink tikte Joost Rasing aan, waarna Robbin Thuss de toegekende strafschop binnenschoot, 1-0.

Daarna probeerde ook SVZW wat meer op de helft van AZSV te spelen en de zwart-witte formatie van trainer Philip Agteres zag een vrije trap van Sten Knol op de paal belanden. Na ruim 25 minuten was opnieuw Kars Vierwind het eindstation van een fraaie aanval. Sjoerd te Boekhorst gaf de bal mee aan Freek Mulder, die perfect voorzette op Vierwind, maar diens kopbal ging via doelman Veldwachter naast het doel. Nog geen minuut later moest Jasper te Kolste redding brengen bij een inzet van Nigel Michels, zodat AZSV aan de leiding bleef. Zeven minuten voor de pauze kopte Sjoerd te Boekhorst de bal over het doel van SVZW uit een voorzet van Robbin Thuss. Dat was meteen de laatste actie van Robbin Thuss die vanwege opkomende migraine vervangen moest worden door Rens Heusinkveld.

Meteen na de pauze leek AZSV in een zetel te komen. Sjoerd te Boekhorst zette op de rechtervleugel goed door en zijn voorzet werd door Erwin Nieuwboer op waarde geschat en hij zette de roodwitten met een bekeken schuiver op 2-0. Lang kon de thuisclub niet genieten van deze riante voorsprong, want binnen acht minuten stond het weer gelijk. Aanvoerder Deniz Sahbaz scoorde twee keer en bracht de partijen weer op gelijke hoogte. AZSV richtte zich weer op en ging weer op jacht naar de voorsprong. Inzetten van Sjoerd te Boekhorst en Joost Rasing waren niet zuiver genoeg om het Jens Veldwachter echt lastig te maken. Na iets meer dan een kwartier spelen in het tweede bedrijf scoorde Joost Rasing zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Op aangeven van Kars Vierwind passeerde hij doelman Veldwachter (3-2) en negen minuten later bekroonde hij zijn goede optreden met een tweede treffer na een fraaie individuele actie, 4-2. Daarmee had AZSV de Wierdense opponent op de knieën. In de slotfase ontbrak het aan scherpte bij de thuisclub om de score een nog fraaier aanzien te geven.

Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij slotlicht WHC. Wederom een belangrijk duel voordat het aan de laatste twee thuiswedstrijden begint van 2018 op 8 en 15 december tegen csv Apeldoorn en Berkum. Dinsdagavond speelt AZSV thuis in de KNVB-beker tegen AVW'66 uit Westervoort. Dit duel begint om 20.15 uur.

AZSV-SVZW 4-2 (1-0). 10. 1-0 Robbin Thuss (pen). 46. 2-0 Erwin Nieuwboer. 51. 2-1 Deniz Sahbaz. 54. 2-2 Deniz Sahbaz. 62. 3-2 Joost Rasing. 70. 4-2 Joost Rasing
Scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk gaf een gele kaart aan Yordi Orriëns van AZSV.Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst, Joost Rasing, Robbin Thuss (40. Rens Heusinkveld).
Opstelling SVZW: Jens Veldwachter, Lars Kemperman Leferink (71. Maarten Jansen), Michael Wensing, John Lubbers, Dries Buimer (56. Robin de Jong), Frank Smit, Deniz Sahbaz, Sten Knol, Yessin Maskoul, Karlo Borghuis, Nigel Michels (82. Matthijs Witten).