AD '69, in het wit, wordt op de huid gezeten door sv Dinxperlo. Foto: PR
AD '69, in het wit, wordt op de huid gezeten door sv Dinxperlo. Foto: PR Foto:

AD '69 wint van 'buurman' Dinxperlo

AALTEN - AD'69 had wel wat goed te maken, na de blamage van een week eerder tegen St Joris Zeddam, en na de verloren partij van afgelopen dinsdag voor de Achterhoek Cup tegen de beloften van RKZVC. Dat lukte, ten koste van SV Dinxperlo, dat moed had geput uit de eerste drie punten van vorig weekend tegen Terborg, maar tegen de Aaltenaren uiteindelijk toch tekortkwam. Het werd 0-3 in Dinxperlo.

De Aaltense voetballers begonnen deze keer scherp aan de wedstrijd, en dat had meteen resultaat. Al in de allereerste minuut kreeg Jeroen Scholten de bal op zijn slof in een rebound nadat Michiel Ebbers vanuit een corner de bal voor had gegeven. De 0-1 voorsprong zo vroeg in een wedstrijd was een luxe die AD'69 zelden kan koesteren. En vier minuten later was het bijna 0-2: de pegel van Michiel Ebbers ging voorlangs. Beide teams waren gretig in de duels, maar Dinxperlo kon twee kansen in de eerste twintig minuten niet benutten. Een licht overwicht voor de gastheren, mede als gevolg van balverlies van de Aaltenaren, leidde tot angstige momenten rond de 37ste minuut. Een grote kans van de thuisploeg werd afgevlagd wegens buitenspel en een minuut later spatte een schot uiteen op de lat van de Aaltense keeper Anthony Ikink. Maar ook de Dinxperlose lat werd geraakt, door een fraaie vrije trap van Jeroen Scholten vlak voor rust.
De 0-1 ruststand was prettig maar geen geruststelling en SV Dinxperlo rook kansen. AD'69 was beter in de duels maar bleek bijzonder kwetsbaar bij balverlies en dat laatste deed zich redelijk vaak voor. Gelukkig stond AD'69 scherp, het gaf SV Dinxperlo weinig ruimte en was wederom fel in de duels, net als de gastheren. In de 48ste minuut deed zich een tombola van kansen voor in het doelgebied van SV Dinxperlo en gingen kopkansen van Nick Ebbers en Rik Pastoors aan het doel voorbij. Ook de thuisploeg kreeg kansen maar keeper Ikink hield zijn doel schoon, onder meer in de 58ste minuut. Met het neerhalen van Dylan Bauhuis in de 65ste minuut in de zestien dacht AD'69 een penalty binnen te halen maar de scheidsrechter zag geen overtreding. Een minuut later echter wel, toen Michiel Ebbers in het hetzelfde gebied ook gestrekt ging. Bauhuis verzilverde deze opgelegde kans en zette de 0-2 op het scorebord. SV Dinxperlo kon weinig meer doen aan deze achterstand, die in de 87ste minuut nog verder opliep toen Jeroen "Sjoerd" Scholten uiteindelijk een scheenbeen tegen de bal wist te krijgen en zo de keeper van de tegenstander kansloos liet: 0-3.
De uitslag was terecht maar de wedstrijd tegen de hekkesluiter Dinxperlo was niet hoogstaand. De verwachtingen voor de bekerwedstrijd van dinsdag tegen LONGA 30 zijn dan ook niet hooggespannen, maar in de competitiepot tegen Keijenburgse Boys thuis op 2 december moet AD'69 er weer staan. Sportpark Zuid, 20:00 uur.