Uitgestalde spulletjes op Kom es an toer. Foto: PR
Uitgestalde spulletjes op Kom es an toer. Foto: PR

Kom es an toer op één locatie, sfeervol en geslaagd

AALTEN/HAART - Voor het eerst werd de Kom-es-antoer op een vaste plek gehouden. Voor het eerst lieten de deelnemers niet in hun eigen omgeving hun werk zien aan het publiek. Voor het eerst werden de spullen elders getoond aan de bezoekers. De deelnemers stonden voor de volgende vragen: wat wil ik laten zien, wat vind ik belangrijk om te tonen, hoeveel ruimte krijg ik, wat laat ik thuis?

Voor de organiserende vaste kern was dat net zo spannend als voor de andere deelnemers. Die vaste kern had ook nog eens te maken met een grote hal, waar normaal gesproken onder andere landbouwwerktuigen staan, een grote ruimte van stalen gebinten en aan drie kanten wanden van golfplaat. De vraag luidde: hoe maak je daar een wintersfeer?

Met honderden meters rode zeilen werden de wanden bekleed, met tientallen sparren groeiden de kerstkleuren, bouwlampen brachten licht, zithoekjes werden geplaatst, kerstverlichting werd ontstoken, vuurpotten werden geplaatst en de kerststal werd ingericht. Tientallen handen zorgden voor een zodanige voorbereiding dat de deelnemers op zaterdagochtend hun waren konden uitstallen, hun soep en hamburgers konden opwarmen en klaar waren om het publiek te verwelkomen. Natuurlijk waren er onvolkomenheden, die worden binnenkort besproken en zo mogelijk opgelost. Maar als het publiek, zeker op zondag, in groten getale toestroomt en zich tegoed doet aan het gebodene van dit sfeervolle evenement, dan kan de organisatie zeggen dat de eerste keer 'Kom es an toer op locatie' geslaagd was!

Grote hal sfeervol ingericht. Foto: PR