Boven: Joey Muller, Benito Muller, Marcel te Brake, Patrick Vonk. Onder: Theo Bauhuis, Marco van Lochem en Wesley Hüning. Niet op de foto: Jesper Vaags. Foto:PR
Boven: Joey Muller, Benito Muller, Marcel te Brake, Patrick Vonk. Onder: Theo Bauhuis, Marco van Lochem en Wesley Hüning. Niet op de foto: Jesper Vaags. Foto:PR

Mooi en zeer divers programma AFM Hulpweek

Opbrengst voor GUV Goede doelen fonds

Door Karin Stronks

AALTEN – Eind december staat de AFM Hulpweek op het programma bij partycentrum 't Noorden. Van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 december is er een pubquiz, live muziek, de inmiddels traditionele veiling, Leo's Kerstreis, een gezellige kerstbrunch en het spectaculaire eindfestijn op de zaterdagavond waar de opbrengst bekend word gemaakt. AFM Hulpweek zamelt geld in voor een brede doelgroep, voor kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. In al deze geledingen kunnen mensen het moeilijk hebben door armoede, ziekte, eenzaamheid, tegenslagen of sterfgevallen. Bovendien komt de hulp gegarandeerd in de regio terecht via het GUV Goede doelen fonds.

De dinsdagavond, 18 december, staat in het teken van de pubquiz waar teams van minimaal vier personen zich voor kunnen opgeven. Marco van Lochem van Aladna FM is initiatiefnemer van de AFM Hulpweek. Hij zegt: "De pubquiz bestaat uit zes rubrieken, zes ronden, dus iedereen, elk team, kan een gooi doen naar de hoofdprijs: een vat bier compleet met tapinstallatie! Dus, mobiliseer je buren, vrienden, hok of familie en doe mee! Deelname kost slechts vijf euro per team. De pubquiz begint om acht uur, Patrick Vonk presenteert de avond samen met mij. We kijken er naar uit, het wordt vast een leuke avond! De teams kunnen zich opgeven via e-mail: pubquiz@aladnafm.nl "

Het Open Podium wordt gehouden op woensdag 19 december in het binnenhuys van partycentrum 't Noorden. Lisa te Grotenhuis, singer/songwriter Patrick Connor, Skandall uit Dinxperlo en Cynbell komen een semi-akoestisch concert verzorgen. "De happy punk-rock formatie Cool Trick uit Neede sluit deze muzikale avond af, dit zal iets minder akoestisch zijn, zij maken gebruik van een versterker en nemen hun drummer mee. Deze avond is de toegang gratis", glimlacht Marco. Op donderdagavond, 20 december, neemt Leo den Hartog de gasten mee met 'Leo's Kerstreis'. Met behulp van beeld en geluid vertelt Leo een stuk geschiedenis, van de jaren '40 tot de jaren '70 van de vorige eeuw. De Kerstsferen zullen zeker niet ontbreken op deze avond.

De inmiddels traditionele veiling wordt op vrijdag 21 december gehouden. "Unieke veilingitems gaan onder de hamer, Jan Breukelaar, alias Schurink Jan, zal op zijn eigen ludieke wijze de avond presenteren. Geveild worden onder andere een 'meet & greet met 'Old Ni-js', een buitenkeuken, een ritje met de brandweerauto, een kunstwerk van Herman Brood en een caravantraining van Jaap Speelziek", verklapt Marco van Lochem. De veiling-items komen op de website van AFM te staan en zijn op vrijdag vanaf 12.00 uur 's middags te bezichtigen. Marco: "Op zaterdag 22 december, de slotdag, wordt tussen de middags een brunch geserveerd voor maximaal 100 mensen die wel 'een duwtje in de rug' kunnen gebruiken. De brunch wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en opgeleukt met theater en muziek."

Het grote eindfestijn is een muzikaal avondvullend spektakel met Link, Chaingang, Vedran Mircitic & Friends en Gilbert van Zolingen & Friends. "Tickets voor deze muzikale happening kosten vijf euro in de voorverkoop, te reserveren via Eventgoose. Op deze slotavond maken we het ingezamelde eindbedrag bekend. We hopen natuurlijk op heel veel donaties, dit jaar voor het eerst geen goederen maar alleen euro's! De opbrengst is bestemd voor de stichting GUV Goede doelen fonds", aldus Marco van Lochem. Hij vervolgt: "Verenigingen en clubs, scholen en buurten, iedereen kan ons helpen. Als er een leuke actie op touw wordt gezet, een collectebus op tafel bij de Derde Helft, een sponsorwandeltocht of wat ook, alle hulp en steun is van harte welkom. Doneren kan ook via de Aladna FM website."

De Stichting GUV Goede doelen fonds is opgericht om financieel of anderszins regionale goede doelen met een humanitaire achtergrond te steunen. Enkele voorbeelden van aanvragen kunnen zijn: Een speeltuinvereniging wil een gezellige middag organiseren voor kinderen uit armoedige gezinnen. Of een buurtschapshuis is van plan om voor ouderen een leuke spelletjesavond te houden. Voor de aanvragen gelden vastomlijnde criteria.


guv.nl/guvgoededoelenfonds
www.aladnafm.nl