Niek te Veluwe in een fel duel met Niels Wolterinck van WHC. Foto: André Wamelink

AZSV wint in Wezep door doelpunt Max Jansen

AALTEN - AZSV heeft drie punten meegenomen uit Wezep door een 0-1 overwinning op WHC. Max Jansen werd matchwinner door een vrije trap een kwartier voor tijd binnen te schieten. AZSV blijft daardoor op de zevende plek in de hoofdklasse B en heeft de marge met de dertiende positie, die nacompetitie betekent, vergroot naar zes punten.

In de eerste helft legden beide ploegen een matige partij voetbal op de grasmat waardoor de beide goalies nauwelijks in actie hoefden te komen. Een schot van Niels Wolterinck ging na negen minuten net naast het doel van Jasper te Kolste en drie minuten werd Joost Rasing na een pass van Kars Vierwind onderuit gehaald door Jonathan van Marle, maar scheidsrechter Winkel uit het Groningse Leermens zag er geen overtreding in. Een schot van Melvin Velthuis ging over het doel van Jasper te Kolste, terwijl aan de andere kant een inzet van Robbin Thuss werd gekeerd door doelman Jasper Kuiper. Tien minuten voor de pauze tikte Kuiper een vrije trap van Kars Vierwind uit het doel.

Na de pauze kwam een ander AZSV het veld in. Daarna waren de roodwitten een half uur de bovenliggende partij. Een schot van Kars Vierwind werd tot hoekschop verwerkt door Jasper Kuiper en een inzet van Erwin Nieuwboer werd door Jochem Oude Booijink geblokt. WHC zette daar zo nu en dan een tegenaanval tegenover, maar het eerste gevaarlijke schot kwam van Melvin Velthuis, maar zijn inzet na twintig minuten in het tweede bedrijf ging in het zijnet. Twintig minuten voor het einde was er even wat opwinding in het strafschopgebied van AZSV. Jelle Post kwam binnen de beruchte lijnen ten val en de thuisclub schreeuwde om een strafschop, maar ook nu floot scheidsrechter Winkel niet. Drie minuten na zijn entree op het veld als vervanger van Erwin Nieuwboer schoot Max Jansen een vrije trap achter doelman Jasper Kuiper en dit bleek na 93 minuten de enige treffer te zijn op sportpark Mulderssingel. WHC drong nog wel aan, gooide Jonathan van Marle weer in de spits, maar die kreeg nauwelijks een bespeelbare bal. Ver in blessuretijd kopte hij een voorzet van Mitchel Dijkhof over het doel van Jasper te Kolste, waarna scheidsrechter Winkel voor de laatste keer floot.

In de komende weken speelt AZSV nog drie keer thuis. Twee competitiewedstrijden tegen csv Apeldoorn en Berkum en daarna nog de bekerwedstrijd tegen AZSV-2.

Statistieken
WHC-AZSV 0-1 (0-0). 76. 0-1 Max Jansen.
Scheidsrechter T.R. Winkel uit Leermens gaf een gele kaart aan Rens Heusinkveld van AZSV en aan Jonathan van Marle en Niels Wolterinck van WHC.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer (73. Max Jansen), Sjoerd te Boekhorst (46. Yeftha Nyamsangya), Joost Rasing, Robbin Thuss (64. Rens Heusinkveld).
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booijink (68. Wim van 't Ende), Mark van Petersen (78. Belan Zend), Robert Schonewille (62. Nathan Duim), Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Patrick Fijn, Mitchel Dijkhof, Jelle Post, Niels Wolterinck.